Primarul Sibiului a arătat cu degetul către fostul director Romgaz, Marcel Adrian Piteiu, anchetat acum de ANI pentru infracțiuni de corupție în valoare de peste 15 milioane de euro. Iohannis spune că acesta a stricat imaginea Sibiului prin acest scandal.

”Scandalul de la Mediaș? Nu mă surprinde deloc. Decât că a durat atât de mult. Dar, da orice chestiune negativă, care e legată fie și de județul Sibiu, cum numele Sibiu este acolo, are reprecursiuni și asta este din păcate. Nu mă surprinde. (..) Probabil s-a simțit vinovat și a demisionat din cauza anchetei ANI. În cazul meu, nu m-am simțit vinovat, drept pentru care eu am câștigat în toate instanțele.

Primarul speră ca justiția să își facă datoria în acest caz și ca legea să fie aplicată drastic împotriva fostului director general Romgaz.

Reamintim că fostul director general al Romgaz Marcel Adrian Piteiu a demisionat din funcţia actuală, de director al Direcţiei de explorare, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că s-a aflat în conflict de interese. “În 6 februarie 2013 domnul Marcel Adrian Piteiu a fost eliberat din funcţia de director direcţia explorare în urma demisiei depuse de acesta, fiind la dispoziţia societăţii”, se arată într-un comunicat al Romgaz.

ANI a anunțat ca Piteiu a fost informat pe 1 februarie 2012 despre declansarea procedurii de evaluare.

Ultima oră

Comentariul meu