Romgaz Mediaș a confirmat azi oficial ancheta ANI, care spune că fostul director Marcel Adrian Piteiu, a atribuit contracte publice de peste 15 milioane de euro societății Aprov SA, la care era administrator.

Cei de la Romgaz spun că nu cunosc conținutul acestui dosar și că nu se poate formula un punct de vedere oficial legat de acuzațiile care i se aduc lui Piteiu. Acesta a demisionat azi din funcția de director la Direcţia Exploatare Romgaz.

Conducerea SNGN Romgaz SA, a aflat din comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate că, în urma evaluării efectuate de această instituţie, s-a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie, de către Piteiu Marcel Adrian care ocupă în prezent funcţia de director în cadrul Direcţiei explorare din cadrul SNGN Romgaz SA. După cum reiese din comunicatul ANI, au fost sesizate organele judiciare competente care urmează să se pronunţe cu privire la faptele menţionate. SNGN Romgaz SA nu cunoaşte conţinutul dosarului şi nu poate să formuleze un punct de vedere referitor la acesta. După pronunţarea organelor judiciare competente, conducerea societăţii va stabili măsurile care se impun.

SNGN Romgaz SA a acordat Agenţiei Naţionale de Integritate tot sprijinul punând la dispoziţie toate documentele solicitate”, a spus miercuri, Lucian Stancu – director adjunct Romgaz Mediaș.

Angajații firmei la care Piteiu ar fi pompat 15 milioane de euro spun că nu știu nimic de contractrele derulate de fostul director general al Romgaz.

Piteiu a demisionat

Fostul director general al Romgaz Marcel Adrian Piteiu a demisionat din funcţia actuală, de director al Direcţiei de explorare, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că s-a aflat în conflict de interese. „În 6 februarie 2013 domnul Marcel Adrian Piteiu a fost eliberat din funcţia de director direcţia explorare în urma demisiei depuse de acesta, fiind la dispoziţia societăţii”, se arată într-un comunicat al Romgaz.

ANI a anunțat ază ca Piteiu a fost informat pe 1 februarie 2012 despre declansarea procedurii de evaluare.

Ultima oră

Comentariul meu