Partenerii externi ai Consiliului Judeţean continuă colaborarea cu instituţia sibiană. Franţa este ţara cu care Sibiul are cele mai strânse relaţii, iar pentru următorii ani s-au pus la punct noi domenii pentru schimbul de experienţe.

Încă trei ani cu Ille-et-Villaine

În şedinţa Consiliului Judeţean de la finalul lunii trecute consilierii au hotărât continuarea pentru încă trei ani a colaborării cu Consiliul General Ille-et-Villaine din Franţa. Pentru următoarea perioadă domeniile vizate sunt cel economic, agricultură şi dezvoltare rurală, turism şi agroturism, cultură şi se vor face şi schimburi de bune practici între comunităţile locale din judeţ şi cele două consilii. „Aceasta este cea mai veche şi cea mai fructuoasă colaborare a Consiliului Judeţean, şi ne dorim ca pornind de la schimburile culturale să ne îndreptăm şi către dezvoltarea economiei. De exemplu, fermieri de la noi vor pleca în Franţa pentru a vedea cum se conduce acolo o fermă, şi acelaşi lucru se va întâmpla în toate domeniile în care colaborăm”, a explicat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Urmează Corsica

Cel mai probabil, următorul parteneriat pe care Consiliul Judeţean îl va încheia va fi cu regiunea franceză, Corsica. Cel care a venit cu propunerea înfrăţirii a fost dirijorul Francois-Robert Girolami, care este şi director artistic asociat al Filarmonicii din Sibiu. „Filarmonica sibiană are cel puţin un turneu pe an în Franţa, Italia sau Spania, turnee care se realizează prin domnul Girolami. Strânsa legătură culturală l-au făcut să creadă că Sibiul poate colabora cu Corsica şi în alte domenii, aşa că a propus o întâlnire între preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu şi preşedintele Adunării Corsicii”, a explicat Ioan Bojin, managerul Filarminicii Sibiu.

Noua colaborare ce se întrevede a se încheia între Sibiu şi Corsica va aduce numai beneficii judeţului nostru, crede Ioan Cindrea, pentru că principalele domenii în care se va colabora vor fi turismul şi economia.

Ultima oră

Comentariul meu