Luni 28 ianuarie 2013 la sediul DJC Sibiu din strada Tribunei nr. 6, directorul DJC Sibiu, Răzvan Pop si Eugen Vaida, presedintele Asociatiei Monumentum au semnat un parteneriat pentru implementarea programului de salvgardare a fondului patrimoniului imobil şi a celui construit tradiţional din judeţul Sibiu.

Prin acest protocol Asociaţia Monumentum se va implica alături de DJC Sibiu în campania de informare a populaţiei din mediul rural asupra obligaţiilor legale ce îi revin acesteia din deţinerea unui imobil monument istoric sau care se află în zona de protecţie a unui monument istoric.

De asemenea, prin acest proiect se vor căuta o serie de soluţii optime împotriva dispariţiei sau modificării la care sunt supuse imobilele cu o valoare patrimonială şi de autenticitate ridicată. Scopul principal este informarea activă a cetăţenilor din mediul rural asupra regimului clădirilor de patrimoniu.

„Acest protocol este un prim pas realizat de DJC Sibiu în noul mandat executiv de a atrage alături pe toţi aceia interesaţi şi activi în domeniul protejării monumentelor din judeţul nostru. Este un prim apel făcut societăţii civile de a ni se alătura şi a face cunoscută politica naţională şi locală a protejării istoriei şi culturii noastre locale.” a declarat Răzvan Pop, directorul DJC Sibiu.

foto: Petre Radu

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu