Preşedintele organizaţiei de tineret PNL Alba-Iulia, Rareş Buglea, vrea sterilizarea femeilor rome care, după prima naştere, nu prezintă dovezi că au condiţii de creştere a copiilor, potrivit ziarulunirea.ro. Florin Cioabă a ținut să condamne public declarațiile liberalului din Alba și spune că i va solicita lui Crin Antonescu excluderea din partid a acestuia.

Buglea spune că susţine această măsură pentru “viitorul copiilor noştri”, afirmând că dacă femeile rome sunt lăsate să nască câţi copii vor, ponderea romi-români va ajunge să fie de 5 la 1.
Buglea a făcut aceste afirmaţii pe pagina sa de Facebook, afirmând, la începutul postării, că trebuie schimbată mentalitatea romilor. Iată mai jos postarea lui Buglea pe Facebook, needitată:
“Am introdus noi apa in tiganime… (apropo, cand intrebi pe cineva de acolo unde locuieste mai nou nu zice tiganime, zice langa dedeman). Ei bine dragii mei acolo sa introdus apa si un strat subtire de pavele (asa de dragul votului) dar este total insuficient! In loc de apa va fi enorm de greu sa introducem mentalitatea si educatia acolo si mai ales zic eu, educatia sexuala… . stiu ca falsii umanisti ma vor critica aspru, dar sustin in continuare sterilizarea femeii rrome, daca dupa prima nastere la ancheta sociala se dovedeste ca nu are conditii si nici intentia de a creste primul prunc in conditii cat de cat umane! de ce o mai lasam sa il nasca si pe al 2-lea si pe al 5-lea… sa platesaca statul ajutoare sociale si sa punem noi zece lacate pe poarta????”, scrie Buglea.
“Iubesc omul indiferent de culoarea, religia, originea… lui, insa cea ce facem noi acum, adica fam de romani care un copil maxim doi, iar fam de tigani si ma refer aici la tiganii cei mai needucati si ne integrati… de la cinci copii in sus… este o dovada de inconstienta si iresponsabilitate fata de viitorul acestei tari! si cred ca le asiguram un viitor foarte “sigur” copiilor nostri, pe cand vor fi ei mari, iar ponderea va fi de 5 la 1″, se mai arată în postarea lui Buglea, care este şi consiler local în Alba.

Cioabă a luat foc
Într-o intervenţie la România TV, regele Cioabă a criticat ideile lui Buglea, afirmând că de la sterilizare la genocid mai este un singur pas. Cioabă va sesiza în această săptămână și organizațiile neguvernamentale pentru drepturile omului, legat de acest incident.

“Aţi fi de acord să sterilizaţi şi un membru al familiei voastre? Sunteţi la conducerea acestei ţări, prin partidul pe care îl reprezentaţi, să vedem cu ce măsuri de protecţie socială veniţi, aceasta este datoria dumneavoastră, nu să avansaţi ideea sterilizării. Până la urmă o să vreţi să-i omorâm. Există bani de la Uniunea Europeană pentru integrarea romilor care s-au risipit, ce s-a întâmplat cu ei?”, i-a spus regele Cioabă lui Buglea. Propunerea lui Buglea vine la câteva săptămâni după ce o organizaţie din Timişoara se arătase dispusă să plătească femeile rome pentru a fi sterilizate.
Astfel, organizaţia “Naţionalişti Autonomi din Timişoara” a postat pe site-ul lor un anunţ potrivit căruia femile rome care acceptă sterilizarea vor primi 300 de lei, scopul fiind reducerea numărului de romi, ai căror copii “ar fi o povară pentru societatea românească”.

Sursa: jurnalul.ro

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Domnul Cioaba sa nu se ambaleze asa de tare fiindca din etnia romilor sunt cel putin 60% cu care nu se poate lucra de loc.Dar referitor la nasterea a multor prunci este lipsa banilor si a traiului de zi de zi pe care il au cu mare lipsuri si lipsa locului de munca.Pentru acea trebuie ocrotite vietile atat a romilor femei cat si romancelor si a altor comunitati,degeaba fac multi copii si pe urma ii trimit la cersit sau sa dea in cap la alti, dar acesta este adevarul pur,eu lucrez cu ei si am contact zilnic,si le cunosc comportamentul.

  2. Sa vina Cioaba prin Colentina sa vada tiganii cu facturi, sa se duca Cioaba la Obor unde sar tiganii cu telefoane furate si cei cu tigari de contrabanda pe oameni. Sa vina Cioaba la mine la bloc cand urla tiganii si isi baga si isi scot si sa ii explice copilului meu de 4 ani ce inseamna “mancami-ai s*****ul”, si apoi sa le spuna acelor tigani sa numai stea in incinta unei proprietati care nu le apartine iar tiganii sa il ia la injurat si la amenintat. Asta e rasa lui Cioaba, ce dracului tot o lalaim cu drepturi si rasism.