Primăria a hotărât străzile care vor fi incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, în locul centrului de managment al traficului care, în condiţiile în care s-a reuşit fluentizarea traficului cu ajutorul sensurilor giratorii, nu şi-ar mai justifica amenajarea.

În Planul Integrat de Dezvoltare Urbană vor fi incluse două străzi din cartierul Lazaret – străzile Oţelarilor şi Macaralei – o stradă din cartierul Guşteriţa – Calea Guşteriţei şi o stradă din cartierul Ţiglari – strada Măgheranului.

Pe toate cele patru străzi va fi refăcută structura carosabilului şi a trotuarelor. Strada Măgheranului măsoară 990 de metri liniari, Calea Guşteriţei are o lungime de 960 de metri, strada Oţelarilor are 941 de metri liniari, iar strada Macaralei măsoară 287 de metri.

De asemenea, reţelele de apă vor fi reabilitate pe toate cele patru străzi, iar canalizarea menajeră va fi reabilitată în cadrul acestui proiect pe străzile Calea Guşteriţei, Oţelarilor şi Macaralei, această reţea fiind deja reabilitată pe strada Măgheranului în cadrul proiectului al cărui titular este SC Apă Canal SA,finanţat din POS Mediu.

Pe cele patru străzi vor fi create un total de 245 de locuri de parcare, iar pe strada Oţelarilor vor fi create şi alveole cu verdeaţă, însumând o suprafaţă de aproape 2.000 de metri pătraţi. De asemenea, pe străzile Calea Guşteriţei şi Măgheranului vor fi realizate piste pentru biciclete.

Acest nou proiect în cadru PIDU va fi depus cel mai probabil la începutul lunii ianuarie.

„Reamintim faptul că Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a fost depus spre finanţare în martie 2010. În cadrul acestui proiect au fost finalizate până în prezent lucrările pe strada Faurului, sunt în lucru străzile Ocnei şi Turnului şi este aproape finalizat Centrul pentru Copii cu Handicap de pe Aleea Streiu. Din acelaşi proiect mai fac parte reabilitarea străzii 9 Mai (valoare 7.284.266,86 lei) şi construirea viaductului Calea Şurii Mici – Kogălniceanu (valoare 38.385.650,08 lei) precum şi cele patru străzi descrise în acest material, valoarea indicatorilor tehnico-economici fiind de 28.480.530 milioane lei”, spune primarul Klaus Iohannis.

 

Ultima oră

Comentariul meu