Un atac armat la o şcoală generală din oraşul american Newtown, în statul Connecticut s-a soldat cu circa 30 persoane ucise.  Atacul  a avut loc  vineri dimineata iar printre victime sunt atacatorul şi 18 – 20 copii, a anunţat poliţia, fără a preciza numărul exact al victimelor, informează CNN.

Poliţia a fost chemată de urgenţă, vineri la ora locală 9.40 (16.40, ora României), la şcoala generală „Sandy Hook” din Newtown. Conform publicaţiei The Hartford Courant, citată de postul NBC, un agresor înarmat a intrat în clădirea principală a şcolii. Un agent de poliţie a scos din şcoală un elev care prezenta plăgi prin împuşcare şi care era în stare gravă.

Autorul atacului a fost identificat drept Ryan Lanza, un bărbat în vârstă de 24 de ani. Poliţia nu a precizat numărul exact al victimelor, anunţând că cercetările continuă şi că locaţia a fost securizată.

Trei dintre persoanele rănite sunt în stare gravă. Asupra presupusului agresor, care a fost împuşcat mortal, au fost găsite două arme de foc. Nu se ştie cu certitudine dacă agresorul a fost ucis sau s-a sinucis, potrivit CNN.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu