Te-ai gândit vreodată că cineva, undeva în lumea asta mare îți poate semăna mai bine decât un frate? Un fotograf canadian a realizat o serie de portrete cu oameni care nu se cunosc şi între care nu există legături de sânge, dar ale căror fizionomii sunt atât de asemănătoare încât par să fie gemeni.

Ceea ce la prima vedere ar putea părea un set de portrete cu gemeni înfăţişează, de fapt, perechi de persoane care doar prezintă o asemănare izbitoare a trăsăturilor faciale fără să aibă vreo legătură de rudenie, scrie Daily Mail, citat de MEDIAFAX.

Francois Brunelle, în vârstă de 62 de ani, trăieşte în Quebec şi a studiat chipul uman de când şi-a început cariera de fotograf, la 18 ani. Colecţia lui, intitulată „Nu sunt o sosie!”, cuprinde portrete de câte două persoane, de provenienţă din America de Nord şi din Europa, care nu sunt înrudite, dar care surprind prin asemănarea aproape identică.

Potrivit fotografului, protretele îi permit să exploreze relaţia tainică dintre subiecţi şi felul în care îşi abordează înfăţişările remarcabil de similare.

Am descoperit primii mei subiecţi pur şi simplu printre oamenii despre care ştiam că seamănă între ei. Apoi, pe măsură ce proiectul meu a fost mediatizat, din ce în ce mai mulţi oameni s-au oferit să participe”, a povestit Brunelle.

Ultima oră

Comentariul meu