Au început lucrările la noul Hotel de Gheață de la Bâlea Lac

Ninsoarea abundentă căzută şi temperaturile negative înregistrate în ultimele două zile au determinat începerea lucrărilor la noul Hotel de Gheaţă. În cursul zilei de azi (luni, 03.12.2012) prima echipă de muncitori a ajuns la Bâlea Lac şi după parcurgerea unor etape pregătitoare, au început munca la ridicarea ineditului hotel.

S-a stabilit locul unde va fi amplasat hotelul, au fost trasate primele contururi, s-au fixat primele cofraje şi a început încărcarea acestora cu zăpadă şi apă.

Momentan, la Hotel of Ice Bâlea Lac lucrează şapte oameni dar în zilele următoare, când se va trece şi la tăierea calupurilor de gheaţă din lacul Bâlea, numărul muncitorilor se va mări.

În acest sezon, Hotel of Ice, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud- Est, va fi construit pentru a opta oară. Amplasamentul hotelului va fi aproximativ acelaşi ca anii trecuţi, în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac. Alături de Hotel of Ice, va fi ridicat şi “satelitul” acestuia, o structură formată din trei camere de tip iglu, unite de un hol central şi coridoare, precum şi Biserică de Gheaţă.Au început lucrările la noul Hotel de Gheață de la Bâlea Lac

Curioşii ce doresc să vadă cu proprii ochi cum “creşte” Hotel of Ice de la Bâlea Lac, pot vizita deja şantierul acestuia.

Dacă condiţiile meteorologice vor fi favorabile acestei activităţi (temperaturi scăzute şi ninsori abundente) şi nu se vor ivi situaţii excepţionale, Hotelul de Gheaţă va fi gata pentru vizitare în ziua de Crăciun a acestui an. De asemenea, şi primii turişti cazaţi la Hotel of Ice din acest sezon vor sosi la Bâlea Lac tot de Crăciun.

Cei mai dornici de adrenalină şi aventuroşi turişti pot să-şi rezerve o cameră la cel mai nou Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac sau pot afla informaţii suplimentare despre proiect, telefonând la numărul 0269523111 sau accesând pagina de internet a Hotelului de Gheaţă la adresa www.hotelofice.ro.

Ultima oră

Comentariul meu