spitalul județean la cotă de avarie. upu sibiu are nevoie de personal calificat

În cadrul UPU, în momentul de faţă există 20 de medici care acoperă, în ture, activitatea non-stop a serviciului. Numărul de personal sanitar mediu (asistente) este de 48 iar cel al personalului sanitar auxiliar (infirmiere, brancardieri, îngrijitoare) este de 21. Pentru toate aceste categorii este nevoie de personal suplimentar.

Raportat la numărul medicilor, deficitul este de 3 posturi iar pentru asistente de un post. Cel mai mare deficit este cel la categoria personal sanitar auxiliar unde ar fi nevoie de 31 de angajaţi. Tot în cadrul UPU sunt angajaţi 5 registratori medicali, pe acest compartiment neexistând deficit de personal. O problemă importantă este cea legată de asigurarea pazei pentru UPU, segment pentru care necesarul de personal este de 5 angajaţi. spitalul județean la cotă de avarie. upu sibiu are nevoie de personal calificat

‘În cadrul UPU avem o echipă de medici profesionişti, iar eficienţa actului medical este una foarte ridicată. Totuşi, un număr suplimentar de medici ar asigura şi o mai mare eficienţă şi ar mai elibera din presiunea existentă în prezent asupra cadrelor medicale, ţinând cont de fluxul mare de pacienţi. În mod similar, creşterea numărului personalului auxiliar ar asigura fluidizarea activităţii’, a declarat dl. Liviu Cotârlă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Raportat la aparatura medicală, Unitatea de primiri Urgenţe este utilată corespunzător cu menţiunea că, în momentul de faţă aparatele de raze şi ecograf sunt la limita de funcţionare şi se speră identificarea rapidă a unor surse de finanţare care să permită achiziţionarea unor aparate noi.

Sursa: Agerpres

Ultima oră

Comentariul meu