Primarul Sibiului a criticat public pe fostul președinte al Bursei din Sibiu despre care spune că a terfelit imagina orașului pe care îl conduce. Iohannis crede că cei ce și-au dat banii pe mâna lui Sima sunt nici mai mult nici mai puțin decât fraieri.

Faptul că numele Sibiului este pe buzele tuturor din cauza scandalului cu păgubiții fostului președinte al Sibex Sibiu a atras ocara lui Klaus Iohannis asupra afaceristului Cristi Sima, cel ce este acuzat că a pierdut milioane de euro pe piața de brokeraj internațională și a fugit din țară lăsându-și clienții cu buzunarele goale.

”Nu mi-a convenit că numele Sibiului a apărut într-un scandal mai mare sau mai mic. E destul de supărător. Atâta lume lucrează pentru o imagine bună a Sibiului și se străduiește cu rezultate bunicele și apare câte un personaj care nu are nicio treabă cu tot Sibiul și cu tot ce facem noi aici. Aduce o imagine evident negativă. Chestiunea cu surpinderea e mereu la fel. Sunt convins că nimeni nu a așteptat să se întâmple. Astfel de situații apar. Nu suntem unicat. Nu joc nici la bursă, nici la pariuri și nici la loto!” a spus joi primarul Klaus Iohannis.

S-a văzut odată cu Sima

Primarul Sibiului a dat o plamă și celor care și-au dat banii pe mâna lui Sima și i-a catalogat în termeni duri pe aceștia. Iohannis spune că Sima nu a îndrăznit să îi propună și lui o astfel de afacere atunci când s-a întâlnit personal cu acesta.

”Nu aș putea da o motivație cum probabil nimeni nu poate, dar dacă nu ar fi fraieri nu ar exista nici escroci. O singură dată am discutat cu el. A venit când a primit poziția de conducere la bursa sibiană. Nu m-i s-a părut nici cum. A venit. S-a prezentat. Nu m-i s-a părut diferit față de alte persoane care ocupă funcții de conducere”, a mai spus primarul Sibiului.

Ancheta poliției sibiene legată de cazul Cristian Sima nu a ajuns deocamdată la nicio concluzie oficială.

Ultima oră

Comentariul meu