Ilie Carabulea a fost eliberat luni în jurul orei 16.00 din penitenciarul de la Aiud și asta după ce magistrații Tribunalului Alba au respins recursul DNA și au decis eliberarea acestuia de îndată. Carabulea a fugit de presă și a transmis că nu are nimic de declarat.

Ilie Carabulea nu a mai avut răbdare să își aștepte familia ca să vină să îl ia de la penitenciar și a plecat cu un taxi către Sibiu. Afaceristul sibian a fost preluat apoi de una din limusinele de teren ale familiei și a ajuns acasă la Sibiu în jurul orei 19.00.

În fața casei din Sibiu au sosit mai mulți bodyguarzi și au ”amenințat” din priviri jurnaliștii prezenți în zonă. Unul dintre aceștia le-a transmis celor din mass-media că a fost informat de faptul că Ilie Carabulea nu dorește să dea declarații deocamdată și că nu vrea să fie deranjat.

Ilie Carabulea s-a făcut util în închisoare și a muncit ca bibliotecar. Pentru bună purtare, milionarul a scăpat acum din pușcărie.

Mass-media  locală și națională a privit astfel de departe sosirea magnatului sibian. Acesta a fost adus cu o mașină cu geamuri fumurii, fiind așteptat acasă de soție și cei din familie.

A scăpat mai repede de la închisoare

Acesta se afla la Penitenciarul Aiud, unde executa o pedeapsă de 1 an şi 6 luni, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, în cauza fostului procuror-şef sibian Florin Apostu.

Deși inițial, Tribunalul a stabilit că recursul se va judeca în 15 octombrie, ulterior magistrații au aprobat cererea avocatului de preschimbare a termenului astfel că dosarul s-a aflat în fața magistraților astăzi, 1 octombrie. Judecătorii au decis că Ilie Carabulea poate fi eliberat condiționat astfel că a respins recursul formulat de DNA împotriva decizie Judecătoriei Aiud.

 

Avocatul lui Ilie Carabulea a formulat cerere de liberare condiționată, iar magistrații Judecătoriei Aiud au admis solicitarea, în 5 septembrie, astfel că omul de afaceri ar fi urmat să părăsească Penitenciarul Aiud la începutul lui septembrie. Instanţa apreciat că omul de afaceri are peste 60 de ani, a efectuat deja o treime din pedeapsă, iar pe perioada detenției a a avut un comportament bun, dând semne de reabilitare. Procurorul de caz nu a declarat recurs, însă DNA a intervenit şi a atacat decizia Judecătoriei, în 10 septembrie. Abia vineri, 21 septembrie, dosarul privind acest recurs a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, iar primul termen de judecată a fost stabilit inițial pentru 15 octombrie. Dacă nu obţine o decizie favorabilă în instanţă, Carabulea ar urma să rămână după gratii până în luna toamna anului viitor.

YouTube video

Ilie Carabulea a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare în dosarul fostului prim-procuror la Judecătoria Sibiu, Florin Apostu. Asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul “Atlassib Holding” Sibiu, dar şi al Băncii Carpatica şi al unor afaceri hoteliere şi în domeniul agriculturii – Carabulea a fost judecat pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, alături de Sebastian Dumitru Cârstea – pe atunci director la Liceul “Carol I” din Sibiu şi Mihaela Izabela Cârstea, acuzaţi de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infracţiunea de dare de mită şi de Nicolae Boţa, acuzat de dare de mită.

Ilie Carabulea este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Sibiu, cu o avere estimată la peste 200 de milioane de euro.

Ultima oră

Comentariul meu