consiliul judeţean sibiu a oferit un sediu nou revistei transilvania. vezi unde!

În cadrul şedinţei de consiliu judeţean de luna trecută, consilierii judeţeni au aprobat o hotărâre prin care Centrul Cultural Interetnic Transilvania a primit un sediu în clădirea Bibliotecii Judeţene  ASTRA.  Această decizie a fost luată la numai două săptămâni de la solicitarea făcută de către conducerea Centrului de a primi în administrare un spaţiu din incinta Bibliotecii.

Centrul Cultural Interetnic Transilvania este unul dintre cele şase instituţii de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, iar printre activităţile sale se numără în principal editarea lunară a Revistei Transilvania.

Astfel, din luna septembrie 2012 Centrul Cultural Interetnic Transilvania funcţionează la etajul al III-lea al Bibliotecii ASTRA, corpul B, într-un spaţiu destinat anterior cazării.  Mutarea Centrului în spaţiul oferit de Consiliul Judeţean se produce după aproape  zece ani în care instituţia a funcţionat într-un spaţiu care se dorise a fi doar unul de tranzit, în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional din strada Tribunei, nr. 6.consiliul judeţean sibiu a oferit un sediu nou revistei transilvania. vezi unde!

 „Cultura este unul dintre cele 20 de obiective strategice pe care le voi urmări în acest mandat. Sunt conştient că pentru buna desfăşurare a actului cultural este nevoie de spaţii adecvate creaţiei şi managementului cultural.  De aceea am sprijinit  Centrul Cultural Interetnic Transilvania să beneficieze de un spaţiu corespunzător şi vom sprijini în continuare această instituţie care, prin Revista Transilvania şi prin evenimentele pe care le organizează, aduce laolaltă personalităţi din mediul academic, personalităţi literare din Sibiu, din ţară şi din străinătate”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Dragoş Varga, directorul Centrului, consideră că soluţia găsită de conducerea Consiliului Judeţean Sibiu rezolvă, într-un mod fericit, problemele de compartimentare şi depozitare ale instituţiei, neafectându-se în nici in fel statutul juridic al Centrului.

Spaţiul de care Centrul Cultural Interetnic Transilvania beneficiază are o suprafaţă de 123,67 mp şi este structurat în mai multe încăperi: un spaţiu pentru compartimentul redacţional, un birou al compartimentului financiar-contabilitate, un birou al conducerii, spaţiu de depozitare, două holuri de trecere şi o baie.

Ultima oră

Comentariul meu