Lucrările la străzi şi reţele continuă în majoritatea cartierelor sibiene:

În centrul Sibiului strada Faurului este cel mai important şantier, lucrându-se la trotuare şi carosabil. De asemenea, reparaţiile continuă pe Bulevardul Victoriei, pe tronsonul dintre strada Banatului şi strada Ion Raţiu. Echipele DPC continuă de asemenea lucrările pe străzile Ion Raţiu şi Crişanei.

În zona Calea Dumbrăvii se lucrează pe strada Privighetorii. Pe această stradă reţelele sunt finalizate, un tronson este la nivel de asfalt şi se lucrează pe celălalt tronson la săpătura generală. De luni, 17 septembrie încep lucrările şi pe Calea Cisnădiei.

În Vasile Aron se lucrează la reţeaua de apă pe străzile Iezer, Şoimului şi Şureanu.

În Lazaret se lucrează pe strada Maşiniştilor. Pe această stradă se execută atât lucrări la reţele, dar şi lucrări de săpătură generală.

În zona Cibin se lucrează pe strada I.L. Caragiale. După finalizarea lucrărilor pe strada Lungă se va amenaja sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Lungă.

În Terezian se desfăşoară o lucrare foarte importantă, aceea de reparaţii capitale a viaductului Gara Mică. Constructorul continuă lucrările atât la infrastructură cât şi la suprastructură.

În Turnişor. Lucrările de reparaţie în Piaţa Iancu de Hunedoara au fost finalizate. În această zonă, Serviciul Gospodărire va monta în zona verde din această piaţă câteva bănci, creând astfel un nou loc de odihnă. Pe strada Şt. O. Iosif reţelele sunt finalizate, un tronson al străzii este deja la nivel de asfalt, iar pe celălalt se lucrează la săpătura generală. Lucrările sunt în desfăşurare şi pe Calea Turnişorului şi pe străzile Gh. Asachi şi G. Topârceanu.

 

În cartierul Ştrand se lucrează pe străzile Dobrogei, Tudor Arghezi şi Gh. Şoima la structura rutieră.

 

În Valea Aurie se lucrează pe Calea Poplăcii atât la gaz cât şi la reţelele de apă şi canalizare.

 

În Cartierul Tineretului se lucrează în continuare la aşternerea stratului de uzură, în prezent echipele aflându-se pe strada Londra.

 

În Lupeni, odată cu reluarea traficului pe strada Viitorului după încheierea lucrărilor, s-au început lucrările pe strada Teilor. Pe strada Reşiţa urmează să se aştearnă primul strat asfaltic.

 

“Cartierele sibiene îşi schimbă treptat imaginea prin intermediul unor lucrări mai mari, cum ar fi reabilitări de reţele şi drumuri, sau mai mici, cum ar fi montarea de bănci sau reconfigurarea unor zone. Până în 2007 au fost sistematizate principalele artere, iar în ultimii patru ani am dispus efectuarea de lucrări în cartiere” a declarat primarul Klaus Iohannis.

 

DPC a refăcut în ultima săptămână marcajele celor 36 de treceri de pietoni situate în zona unităţilor de învăţământ pentru a creşte siguranţa pietonilor. La acelaşi capitol de lucrări de gospodărire, Serviciul Gospodărire a instalat bănci în zona Lacul lui Binder şi de asemenea în locuri de joacă. Au fost montate bănci în Parcul Ţiţeica şi se lucrează în prezent în Parcul Sub Arini. Urmează să se monteze bănci şi pe strada Nicolae Iorga în zona Cedonia şi de asemenea în staţiile de autobuz, pe străzile Râului, Malului, Bulevardul Victoriei şi Bulevardul Vasile Milea.

 

De asemenea, lucrările de igienizare a acumulărilor de apă nepermanente din Dumbrava Sibiului au fost finalizate în aceste zile şi a fost cosită vegetaţia de pe malurile Cibinului.

 

Ultima oră

Comentariul meu