Sâmbătă, 8 septembrie a.c., începând cu orele 12.00, Muzeul ASTRA va inaugura TÂRGUL DE ȚARĂ în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA.

„Această acțiune este desfășurată în cadrul proiectului Culinar.Cult. Valorificarea tezaurului alimentar tradițional în procesul dezvoltării durabile rurale, implementat de C.N.M. ASTRA, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Asociaţia de prietenie Ille et Villanine – Sibiu – Dezvoltare teritorială prin cooperare, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, Direcţia Agricolă Judeţeană Sibiu, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice „Mărginimea Sibiului”, declară Mirela Iancu, coordonatorul proiectului.

„Proiectul, finanțat de Consiliul Județean Sibiu și Consiliul General Ille et Vilaine – Franța, în baza Acordului de Cooperare Descentarlizată, se axează pe dezvoltarea unei strategii de conservare şi de valorificare a culturii şi civilizaţiei alimentaţiei tradiţionale din judeţul Sibiu și își dorește să promoveze o nutriţie bazată pe consumul produselor locale tradiţionale şi o relaţie economică solidară între mediul rural şi mediul urban. În cadrul târgului vor fi prezenți 16 producători autorizați din județul Sibiu care vor oferi spre vânzare publicului vizitator produse lactate și brânzeturi, carne și mezeluri tradiționale, pâine, produse de panificație și dulciuri, legume și fructe de sezon, precum și miere și produse apicole, dulcețuri, siropuri și conserve de legume, țuică etc”, detaliază în continuare Mirela Iancu.
Sunteți invitați la inaugurarea oficială a Târgului de Țară, care va începe la ora 12,30, imediat după oficierea slujbei de sfințire a acestuia, iar între orele 10.30 și 15.30, Târgul de Țară va funcționa la capacitate maximă prin demonstrațiile culinare, vânzarea și degustările de produse.
În intervalul orar 1000 – 1300 şi 1500-1800, în zona Târgului de Țară se va desfășura și programul de animații culturale Animă ASTRA!, care va cuprinde ateliere de confecționare măști tradiționale, de pictură pe lemn și pe sticlă, de ţesut, cusut şi împletit și antren asigurat live prin muzică şi joc tradiţiona

Târgul de țară va fi inaugurat în prezența reprezentanților Consiliului General Ille et Vilaine

D-na Clotilde Tascon-Mennetrier – vice presedinte a Consiliului General Ille et Vilaine, insarcinata cu Afaceri europene si Relatii Internationale
Dl. Sylvain Segal, Seful departamentului seful ddepartamentului Europa – International

D-na Marta Jouhier, responsabil relatii internationale – referent pentru Romania

 

Program

Orele 10.30 – vizitarea Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA – Muzeul în aer liber (pentru delegația franceză și reprezentanții Consiliului Județean Sibiu)

Orele 12.00 – 12.30 – oficierea slujbei de sfințire a Târgului

Orele 12.30 – 13.30 – inaugurarea oficială ; tăierea panglicii, dicursuri oficiale ale delegației franceze, președintelui Consiliului Județean Sibiu, director general C.N.M. ASTRA, parteneri proiect, alți invitați

Orele 10.30 – 15.30 – Demonstrații culinare în cadrul Târgului, vânzare și degustări de produse

În intervalul orar 10.00 – 13.00 şi 15.00-18.00, în zona Târgului de țară se va desfășura și programul de animații culturale Animă ASTRA, care va cuprinde ateliere de confecționare măști tradiționale, de pictură pe lemn și pe sticlă, de ţesut, cusut şi împletit și antren asigurat live, prin muzică şi joc tradiţional.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu