Pentru prima dată în municipiul Sibiu, sibienii şi turiştii vor avea ocazia ca mâine, 1 septembrie, între orele 08.00 şi 14.00, în Piaţa Ţărănească Transilvania din faţa Sălii Sporturilor Transilvania, să îşi cumpere produse alimentare, proaspete şi sănătoase, direct de la producători.

Cumpărătorii şi producătorii vor beneficia pe durata desfăşurării Pieţei Ţărăneşti Transilvania, de parcare gratuită. Această piaţă volantă care va funcţiona în fiecare sâmbătă, între orele 08.00 şi 14.00 este singura care este gratuită pentru producători.

“Piaţa Ţărănească Transilvania se va deschide sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 08.00, în faţa Sălii Sporturilor Transilvania. Este o piaţă făcută special pentru toţi sibienii care doresc să vândă şi să cumpere produse proaspete, cu adevărat naturale, care provin din judeţul nostru şi care sperăm să fie cât mai ieftine. În această piaţă, singura din judeţ, sprijinim producătorii locali, oferindu-le totul, gratuit”, a declarat marţi, în timpul conferinţei de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.

Deja s-au înscris să vină cu produse de foarte bună calitate sâmbătă, un număr de 55 de producători din 29 de localităţi din judeţul Sibiu, din care, majoritatea, adică 47  din sate, comune şi oraşe sibiene. Din punct de vedere al produselor pe care urmează să le vândă, cei mai mulţi producători sunt cei care vând lactate şi brânzeturi, 16 la număr. Celebra brânză de Sibiu, dar şi telemea, alte feluri de brânzeturi şi lactate vor putea fi cumpărate sâmbătă, de la ţărani din Răşinari, Tilişca, Chirpăr, Dârlos, Ighişu Vechi, Loamneş, Nou, Sadu, Şeica Mare, Şmig, Şura Mare, Târnava.  Un număr foarte mare de apicultori au anunţat că vor fi prezenţi sâmbătă, în Piaţa Ţărănească Transilvania, fiind vorba de 9 producători de miere şi produse apicole. Sibienii vor mai putea cumpăra mezeluri proaspete, printre care se numără şi cunoscutul cârnaţ de casă,  de la 9 producători care provin din Sibiu, Tălmaciu, Chirpăr, Şura Mare, Răşinari. În Piaţa Ţărănească se vor mai comercializa: suc de cătină, suc de mere, gemuri, pâine şi produse de patiserie făcute tradiţional, legume, ouă, porumb de fiert, flori, etc.

În Piaţa Ţărănească Transilvania nu va fi refuzat nici un producător autorizat. Toţi cei care doresc să comercializeze produse agro-alimentare în Piaţa Ţărănească Transilvania, o pot face dacă au un certificat de producător, cota de lapte sau sunt persoane fizice autorizate.

VEZI SÂMBĂTĂ ÎN PLAYERUL DE MAI JOS IMAGINI LIVE DIN PIATA TĂRĂNEASCĂ

Ultima oră

Comentariul meu