Un număr de 173 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap grav din Sibiu vor urma în perioada 3-6 septembrie cursuri de instruire pentru a înbunătăţi serviciile oferite persoanelor cu handicap.

Asistenţii personali au obligaţia de a participa o dată la doi ani la aceste cursuri de instruire profesională, iar în acest sens Serviciul de Asistenţă Socială Sibiu din cadrul municipalităţii a fost autorizat ca formator de personal de către Comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesională a adulţilor de la nivelul judeţului Sibiu.

Cursurile se vor desfăşura în sediul Primăriei Sibiu din Bulevardul Victoriei, nr. 1-3. Tematica instruirii include acordarea îngrijilor primare, asigurarea alimentaţiei şi a hrănirii beneficiarului, adaptarea mediului la nevoile beneficiarului, supravegherea stării de sănătate a acestuia, comunicarea între asistentul personal şi beneficiar, asistarea integrării profesionale a persoanei cu handicap grav şi supravegherea respectării drepturilor persoanelor cu handicap.

Formatorii vor fi specialişti din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul municipalităţii.

 

Ultima oră

Comentariul meu