În data de 27.08.2012, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu a fost depusă o plângere penală de către un cetăţean domiciliat în municipiul Sibiu cu privire la faptul că, a fost indus în eroare de către un angajat al unei societăţi bancare care i-a promis că îi facilitează vânzarea unor imobile ce se află în diferite faze de executare silită contra unei sume de bani.

Astfel, în data de 27.08.2012, ora 20.30, cu ocazia întâlnirii dintre partea vătămată şi funcţionarul bancar, acesta din urmă a fost prins în flagrant, în timp ce îî propunea clientului său facilitarea vânzării imobilelor aflate în faza de executare silită contra unei sume de bani.

Funcţionarul bancar a fost identificat, în persoana numitului B.I., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, angajat al unei societăţi bancare, în funcţia de Consilier Credite.

Cu ocazia percheziţiei corporale efectuate asupra funcţionarului bancar, au fost identificate acte, documente, înscrisuri şi carduri bancare  care au legatură cu diferite societăţi bancare.

În urma verificărilor efectuate s-a constat faptul că B.I. a solicitat sume de bani şi altor persoane pentru a facilita vânzarea  unor imobile ce se aflau  în diferite faze de executare silită.

În acest caz a fost luată măsura reţinerii împotriva fucţionarului bancar pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de înselăciune,  faptă  prevăzută şi pedepsită de art. 215, al. 1, 2 si 3 C.P. , acesta urmând  a fi  prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în acest caz.

 

Ultima oră

Comentariul meu