Pentru prima dată, sibienii au ocazia, începând din sâmbătă, 1 septembrie, între orele 08.00 şi 14.00, să cumpere produse mai ieftine, mai bune, direct de la producători, în prima piaţă volantă gratuită pentru producători, Piaţa Ţărănească Transilvania, care va fi inaugurată în faţa Sălii Sporturilor Transilvania din municipiul Sibiu.

„Sperăm ca atât producătorii, cât şi cumpărătorii să fie mulţumiţi. Piaţa Ţărănească Transilvania, prima piaţă volantă gratuită pentru producători este făcută pentru sprijinirea reală a acestora. Dorim ca aici să se comercializeze în condiţii de calitate, europene, cele mai proaspete produse. Scutirea de la taxe a producătorilor este una din măsurile care îi poate ajuta mai ales în această perioadă, de secetă”, a declarat marţi, în timpul conferinţei de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.

Acesta a explicat că, pentru acest proiect, unul din cele 20 strategice pe care le va susţine în acest mandat, Consiliul Judeţean Sibiu a alocat suma de 160.000 de lei, pentru cumpărarea a 50 de mese pliante,  dotate cu scaune şi umbrele, dar şi a 15 vitrine frigorifice verticale mobile şi a altor zece vitrine frigorifice orizontale. Piaţa va fi curăţată imediat după ce producătorii vor pleca, fiind asigurată şi parcarea gratuită a maşinilor de aprovizionare.

Până în prezent,  peste 40 de producători din municipiul Sibiu, dar şi din oraşele, comunele şi satele din judeţ, s-au înscris la Camera Agricolă a Judeţului Sibiu, pentru a-şi vinde produsele în Piaţa Ţărănească Transilvania. Producătorii provin din Sibiu, Agnita, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Tălmaciu, Bazna, Brateiu, Bruiu, Caşolţ, Chirpăr, Daia, Dârlos, Hamba, Ighişu Vechi, Loamneş, Roşia, Şeica Mare, Slimnic, Şmig, Şura Mare şi Târnava.

Toţi cei care doresc să comercializeze produse agro-alimentare în Piaţa Ţărănească Transilvania, o pot face dacă au un certificat de producător, cota de lapte sau sunt persoane fizice autorizate. Pentru a vinde în Piaţa Ţărănească Transilvania, producătorii trebuie să se adreseze Camerei Agricole Sibiu, Strada Someşului nr. 49, tel. 0269.21.00.54, persoană de contact, directorul Camerei Agricole Sibiu, Georgeta Purima, tel. 0728.046.919.

 

Ultima oră

Comentariul meu