În zilele de 18-19 august 2012, între orele 10 – 18, va avea loc ulima ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice. Începând cu data de 8 septembrie, se va inaugura Târgul de ţară – care va dispune de o bucătărie tradiţională şi de câteva pavilione unde se va realiza vânzarea produselor tradiţionale.

Această activitate face parte din implementarea proiectului „CULINAR CULT. VALORIFICAREA TEZAURULUI ALIMENTAR TRADIŢIONAL ÎN PROCESUL DEZVOLTĂRII DURABILE RURALE”, finanţat de Consiliul General Ille el Villaine Franţa şi de Consiliul Judeţean Sibiu, proiect coordonat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA, având ca parteneri Asociaţia de prietenie Ille et Villaine- Sibiu – Dezvoltare teritorială prin cooperare, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, Direcţia Agricolă Judeţeană, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice „Mărginimea Sibiului”.

Evenimentul își propune să ofere o alternativă celor care doresc să se aprovizioneze cu produse autentice, realizate în serie mică, după rețete tradiționale.

În privința participării la târg, muzeograful Adrian Alexe, coordonatorul evenimentului, declară: ”La această ultimă ediţie, şi-au anunţat participarea 9 producători, care vor oferi spre vânzare produse apicole, produse din carne (caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă, pastramă), brânzeturi (telemea, brânză de burduf), prăjituri tradiţionale (dulceţuri, gemuri, sirop, turtă dulce), țuică, zacuscă şi pâine de casă. De asemenea, va fi prezent, din nou, producătorul care va găti mămăligă la ceaun şi produse din carne tradiţionale.”

Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice este organizat de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice ”Mărginimea Sibiului”, Fundaţia Adept, Fundaţia pentru Dezvoltare prin Patrimoniu Cultur Natur şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu