video incredibil copii gemeni născuți de aceeiași mamă în spitale diferite la agnita și sibiu

Caz incredibil în România. O femeie din localitatea sibiană Brădeni a născut gemeni în două spitale diferite. Primul a fost născut la Spitalul Orășenesc din Agnita, iar al II-lea a venit pe lume la Materninatea din Sibiu după câteva ore. Mama în vârstă de 36 de ani și cei doi prunci sunt acum în stare stabilă.

Femeia în vârstă de 36 de ani a născut primul copil în condiții normale, dar medicii de la Agnita au constat că mai este un copil. Pentru că au apărut complicații s-a luat decizia ca femeia să fie dusă de urgență la Sibiu, iar acolo a născut prin intervenție cezariană. Mama celor doi prunci a mărturisit medicilor că nu a știut în niciun moment că are doi bebeluși în pântece.video incredibil copii gemeni născuți de aceeiași mamă în spitale diferite la agnita și sibiu

„Cei doi copii s-au născut la interval de două ore, fetiţa la ora 09 şi 5 in Agnita, băiatul la ora 11:15 minute cu aproximatie, la maternitatea din Sibiu. Fetiţa a venit cu ambulanţa împreună cu mama, iar ea a fost preluată de către personalul medical de la neonatologie, a intrat pe secţia de terapie intensivă, după cezariană şi bpăiatul a intrat pe aceeaşi secţie. În momentul de față ambii sunt într-o stare stabilă. După naștere băiatul a avut nevoie de ventilație mecanică” a spus Decebal Todăriță, purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu.

Copii în stare stabilă

După ce a fost transportată de urgență cu ambulanța preț de 60 de kilometri, medicii de la Maternitatea din Sibiu au fost cei care au operat-o pe femeie şi i-au scos cel de-al doilea bebeluş, un băieţel în greutate de 2,5 kilograme.  Acum băiețelul și surioara de 1,5 kilograme sunt sub supraveghere medicală de specialitate. “In primul rand situatia este rara, daca nu foarte rara in care gemenii se nasc nu atat la distanta cat in doua localitai diferite. Operatia a decurs bine,  a fost o intervantie de maxima urgenta avand in vedere situatia data de risc major atat ptr mama si pentru fat. A fost un caz, o gravida nedipensalizata care nu a fost la medic in timpul sarcinii, la care in momentul in care s-a internat in spitalul Agnita s-a descoprit sarcina gemelara, nu a mai avut timp sa o trimita la Sibiu si s-a nascut priumul fat. Problema a aparut in momentul nasterii celui de-al doilea fat care a venit cu mainile in fata capului si prolabare de cordon. Momentul asta, situatia foarte critica fatul putand muri in orice clipa si din cauza contractivitatii uterine pentru nastere se putea produce ruptura uterina. Cazul a fost trimis de urgenta la Sibiu, a ajuns inspotit de un cadru medic de la Agnita care a sustinut capul fatului deasupra bazinului pentru a nu comprima cordonul ombilical astfel dandu-I sanse fatului sa de ajunge in viata la Sibiu. Am intrat  de urgenta in cezariana, s-a scos un fat viu care a fost reanimat si care este in serviciul ATI. Mama se simte bine. Evoluția post operatorie este bună” a declarat DRAGOŞ POPESCU – medic specialist obstetrică-ginecologie.

YouTube video

Pentru că au o greutate sub cea normală pentru un nou născut, copiii sunt ţinuţi la incubator din cauza greutăţii mici. Mama mai are încă 4 copii, dar nu este căsătorită, ci trăieşte în concubinaj cu tatăl acestora.

Ultima oră

Comentariul meu