Primarul Klaus Iohannis, lider al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că rămâne edil al municipiului Sibiu şi a refuzat luni, la Bucureşti, oferta primită de la premierul Victor Ponta, pentru a-l înlocui în funcţia de ministru al Afacerilor Europene, pe Leonard Orban.

”Esenţa discuţiei am comunicat-o şi noi, şi guvernul, a fost vorba de proiectele Sibiului. Fiind ziua în care s-a remaniat Guvernul evident că am discutat şi această chestiune şi pot să confirm că am discutat şi posibilitatea de a intra în Guvern, adică să intru eu în Guvern. Nu am discutat nici atunci, nici altadatăa postul de la Externe, nici de la Interne, nici de vreun alt post care a fost remaniat şi ocupat luni”, a declarat Iohannis joi în conferința de presă săptămânală.

Acesta i-a explicat luni, premierului că a fost reales pentru al patrulea mandat de primar al Sibiului şi că nu poate părăsi acum această funcţie. Iohannis a lăsat să se înţeleagă că este posibil să accepte funcţia de ministru, pe o durată determinată, cu condiţia să rămână şi edil al Sibiului.

”Eu nu pot să plec acum din Sibiu, imediat după ce am fost ales de sibieni. Primul-ministru a înţeles acest lucru şi cu asta discuţia a fost încheiată. (…) Nu pot să spun acum ce vom discuta peste şase luni. Acum a fost o discuţie pe care am purtat-o. (…) Eu cred că am clarificat destul de bine. Pe o perioadă determinată, aş putea să fiu şi primar şi ministru. Discuţia s-a terminat aşa că rămân la Sibiu”, a spus Iohannis.

YouTube video

Sursa: Agerpres

Video: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu