În cursul nopţii de 7 august a.c., în jurul orei 0200, pe DN 14, Mediaş – Sighişoara, s-a produs un autoaccident în următoarele împrejurări:

C. Codruţ (36 de ani, domiciliat în localitatea Prod), în timp ce conducea mopedul pe DN 14, spre judeţul Mureş, a pierdut controlul mopedului  şi  a  intrat în coliziune cu panourile situate pe partea carosabilă, care semnalizau prezenţa unor lucrări de reabilitare a drumului. După impact, conducătorul mopedului a căzut pe carosabil.

Foto – arhiva

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a mopedistului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, poliţiştii au stabilit faptul că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice – 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”Conducătorul auto este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legală, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 87 aliniat 1 din O.U.G. 195/2002, republicată”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu