Echipa sibiană a câştigat cu 2-0 partida disputată vineri seara, în nocturnă, la Zlatna, cu FC Maramureş Baia Mare. Acesta este al doilea succes al „alb-verzilor” în amicalele din această vară, după 2-0 la Cisnădie, în urmă cu 3 săptămâni.

Voinţa a câştigat cu 2-0 meciul amical disputat vineri seara, la Zlatna, în nocturnă, cu o altă divizionară secundă, FC Maramureş Baia Mare. Golurile au fost marcate de Camara şi Mândruşcă. În finalul întâlnirii, Dani Vlad a parat un penalti.

Antrenorul Dorin Zotincă a început partida cu „unsprezecele” Zăvoi – N. Oltean, Muscă, Panait, Ad. Popa – Cruceru, A. Petrescu, Beza, Tătar – Dudiţă, Camara. Au mai intrat D. Vlad, M. Armenean, Gombar, Issa, M. Burlacu, C. Lungu, Mânfruşcă şi R. Neguţ.

CSU Voinţa va susţine, sâmbătă, 11 august, un nou meci de verificare, pe teren propriu, tot cu FC Baia Mare. „În continuare, căutăm soluţii pentru anumite posturi. Suntem încă departe de ceea ce vreau eu să jucăm. Cred că echipa va creşte constant, cu paşi mici, dar siguri, până spre finalul toamnei”, a declarat Zotincă.

Legat de Tudor Mândruşcă, un atacant de 23 de ani, 1,92 metri, tehnicianul Dorin Zotincă şi-a făcut o primă impresie bună: „Are un fizic impunător. A reuşit să înscrie golul doi în meciul de la Zlatna. Dacă va rămâne, cred că ar fi un jucător bun pentru noi”. Legat de meciul cu FC Maramureş, preşedintele clubului, Ioan Hămbăşan, a declarat: „Mi-au plăcut câţiva jucători. I-aş remarca, în primul rând, pe portarii Dani Vlad, care a parat o lovitură de la 11 metri, şi Marius Zăvoi. Mi-a plăcut, de asemenea, Camara. Încă alţi 3 sau 4 jucători promit să ne fie de un real ajutor în noua ediţie de campionat. Cred că a contat şi faptul că băieţii şi-au primit primul salariu. Îmi doresc să se refacă atmosfera aceea plăcută din vestiar, pe care am avut-o la un moment dat, la Sibiu”, a afirmat, la rândul său, preşedintele clubului de pe „Municipal”, Ioan Hămbăşan.

Zotincă despre seria în care Sibiul va juca: Nu mă sperie adversarii

Federaţia Română de Fotbal a stabilit, la finele săptămânii trecute, componenţa celor două serii ale eşalonului secund. Aşa cum era de aşteptat, CSU Voinţa a fost repartizată în Seria a II-a (Vest), alături de formaţiile FCM Tg. Mureş, CS Mioveni, UTA Arad, ALRP Slatina, Luceafărul Oradea, FC Bihor Oradea, FC Argeş Piteşti, CSM Rm. Vîlcea, FC Maramureş Baia Mare, Unirea Alba Iulia, AS Damila Măciuca, ACS Recaş, Corona Braşov şi Politehnica Timişoara.

„Mă aşteptam să fim repartizaţi în această serie. Nu mă sperie faptul că vom avea drept adversare echipe precum UTA, cu o tradiţie de o sută de ani în fotbalul românesc, FC Bihor sau FCM Tg. Mureş. Şi Sibiul are tradiţie în fotbalul românesc, tot timpul a avut o echipă în primele două eşaloane”, a declarat antrenorul Dorin Zotincă.

Colaborare cu Şelimbărul

După mai multe runde de negocieri, CSU Voinţa este pe cale să semneze un contract de colaborare cu Consiliul Local Şelimbăr şi mai multe firme din localitatea situată în imediata vecinătate a Sibiului. „Consiliul Local Şelimbăr vrea să se alăture proiectului nostru. Alături de acesta vor mai veni câteva firme din Şelimbăr. Luni (n.a. astăzi), la ora 13.00, e convocată Adunarea Generală a clubului şi bugetul pentru noul sezon. În proporţie de 90 la sută vor fi modificări în AG”, a declarat preşedintele clubului, Ioan Hămbăşan.

Vasluiul ajută Voinţa

Astăzi sunt aşteptaţi să ajungă la Sibiu încă 3 jucători de la FC Vaslui. Este vorba de atacantul Răzvan Neagu (25 ani), de Sergiu Popovici (19 ani) şi de încă un fundaş central, Walter Heil. Dacă, în cazul primilor doi, s-a luat deja o decizie, Heil – jucător transferat în această vară de gruparea moldavă de la Olimpia Satu Mare – va susţine probe de joc.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu