caz confirmat de encefalită de căpuşe la un cioban de 33 de ani din moşna

De la începutul sezonului de supraveghere al acestei bolii (mai-octombrie 2012), în judeţul Sibiu au fost înregistrate 3 suspiciuni de Encefalită de căpuşe. Prima suspiciune a fost infirmată la un pacient în vârstă de 51 ani din Avrig.caz confirmat de encefalită de căpuşe la un cioban de 33 de ani din moşna

Cea de a doua suspiciune a fost la un tânăr cioban de 31 de ani, din localitatea Buzd (comuna Brateiu). Cazul este considerat “probabil” (pe baza datelor clinice, de laborator şi  epidemiologice), urmând ca diagnosticul final să fie stabilit după primirea rezultatului la cea de-a doua probă,  aflată încă în lucru.

Cea de a treia suspiciune s-a confirmat după primirea buletinelor de analiză de la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj-Napoca, în cursul zilei 24.07.2012. Pacientul este un tânăr de 33 ani, cioban din localitatea Moşna. El a fost externat după 23 de zile de spitalizare, cu stare clinică bună.

DSPJ a demarat investigaţia epidemiologică şi a aplicat următoarele măsuri:

informarea imediată a medicului curant din secţia de Boli infecţioase cu privire la rezultat;

alertarea medicilor de familie din întreg judeţul Sibiu (şi în special teritoriul Mediaş), pentru depistarea cazurilor cu simptomatologie similară; precizăm că până în prezent nu au fost semnalate alte cazuri de boală;

informarea operativă a DSVSA Sibiu cu solicitarea aplicării măsurilor care se impun pentru prevenirea altor cazuri (prevenirea expunerii la muşcături de căpuşe, deparazitarea animalelor din zonă şi prevenirea transmiterii prin alimente insuficient prelucrate termic).

 

 

Ultima oră

Comentariul meu