Consiliul Județean Sibiu anunță că piața va fi funcțională începând cu data de 1 septembrie, iar pentru început vor fi asigurate dotări pentru 50 de locuri în această inedită piață. Piața va fi deschisă în fiecare zi de sâmbătă. Investiția se ridică la 160.000 de lei.

Consilierii județeni vor aproba joi înființarea primei piețe țărănești volantă din oraș.

Aceasta va funcționa în fiecare zi de sâmbătă între orele 8 – 14, în parcarea de la Sala Transilvania. Ea va avea însă un program special cu ocazia sărbătorilor.

Consiliul Județean va pune la dispoziția țăranilor mese, scaune, umbrele, vitrine frigorifice si toate utilitățile necesare unei bune funcționări pentru o astfel de piață.

”Pentru început vor fi asigurate dotări pentru 50 de locuri în piața volantă, urmând ca pe parcurs numărul să crească în funcție de cererea producătorilor” se arată în proiectul ce va fi aprobat joi.

Producătorii care vin aici să își valorifice marfa nu vor plăti nicio taxă de piață.

Structurată în trei sectoare

Viitoarea piață volantă va fi împărțită în trei sectoare. Sectorul ”carne, lactate, ouă” va avea 15 locuri cu vitrine frigorifice, sectorul ”legume, fructe, miere, altele” va avea 25 de locuri, iar sectorul ”panificație, băuturi” va avea zece locuri.

Consilul Județean va cheltui 160.000 de lei pentru dotarea și amenajarea acestei piețe.

”Scopul proiectului este valorificarea si desfacerea directă către consumatori a produselor agroalimentare locale și tradiționale, la cele mai mici costuri pentru producătorii din județul Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu