Agitație și distracție pe malurile lacurilor cu apă sărată de la Ocna Sibiului. Turiștii au luat cu asalt stațiunea cunoscută și sub numele de ”Litoralul Ardealului”. Parcările au fost arhipline, iar oamenii au profitat din plin de soarele de afară.

 Fie că a fost vorba de ștranduri, piscine sau lacuri, peste tot lumea s-a înghesuit mai ceva ca pe litoral ca să prindă un șezlong sau un loc unde să își întindă prosoapele. Turiștii veniți din toată țara au mărturisit că au ales stațiunea din sudul Ardealului pentru că este și mai ieftin și e și frumos. La ora prânzului stațiunea era înțesată de vizitatori.

”Noi suntem de la Mediaș. Am venit aici pentru că e furmos și ne place că e apa sărată, mai sărată decât la mare și aici e sigur că nu iei nimic. Nicio ciupercă ca să o duci acasă. Litoralul Ardealului de aici de la noi e frumos. S-a și lucrat aici. E bine. E frumos” a spus un bărbat venit cu familia la Ocna Sibiului.

De altfel duminică la Ocna majoritarea turiștilor au fost din alte județe din țară.

”E foarte bună apa. Călduță. E plăcut la Ocna Sibiului. Vin pentru prima oară aici. (…) Noi din Cluj venim acum. Am venit cu ceva rude de la Alba și la Ocna Sibiului. Cred că o să mă mai întorc. E ok. Nu știu încă mâncarea cum este” a spus un domn venit din Cluj.

”Condițiile sunt bune. Destul de bune.  Nu am mai fost niciodată aici. E bine plăcut. E bine. (…) Păcat că e vremea așa. (…) E destul de cald. Mai ales nămolul e foarte bun. Pentru romatism. Te dai pe spate. (…) O să vin mai des. Prețurile sunt foarte bune” a spus și o tânără venită cu prietenele din Alba Iulia ca să se distreze la Ocna Sibiului.[nggallery id=919]

Aglomerație pe terase

Și pentru că la plajă merge o băutură rece dar și o gustare, patronii teraselor și-au frecat mâinile de bucurie că localurile sunt pline de clienți. Mititeii au fost la mare căutare peste tot, iar angajații au lucrat la foc continuu ca să satisfacă apetitul turiștilor veniți în stațiune.

”Merge foarte bine. Facem față. Mai ales sâmbăta și duminica. În general oamenii comandă mici, cotlet, ceafă de porc, piept de pui, cârnăciori, meniuri de cârnăciori, de copănele. De toate comandă lumea. Am luat pauză tot la două ore. E foarte multă lume. Se distrează foarte bine lumea de aici” a spus un angajat al unei terase din zona lacurilor de la Ocna Sibiului.

YouTube video

Cele 14 lacuri sărate de la Ocna Sibiului sunt deschise zilnic până la toamnă, iar intrarea costă între 12 și 20 de lei. O bere costă între 3 și 5 lei, un mic costă 3-4 lei, iar un meniu cu cartofi prăjiți și piept de pui cu salată costă 11 – 14 lei.
YouTube video

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu