La incendiul din zona Şanta – staţiunea Păltiniş, care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ  12 -15 ha. de subarboret cu extindere la coronament (pădure amestec fag şi molid)  acţionează 5 maşini de intervenţie şi 21 cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu şi 7 persoane din cadrul Ocolului Silvic Răşinari.

Incendiul este  localizat şi lichidat, se lucrează pentru identificarea focarelor ascunse şi monitorizarea situaţiei.

La incendiile din zona vârfurilor Buceciu şi Muma, care se manifestă la circa 5 ha. fond forestier în zona Vârfului Buceciu şi aproximativ 5 ha. litieră în zona Vârfului Muma acţionează  două autospeciale de serviciu cu 10 cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu şi  4 angajaţi din cadrul Ocolului Silvic Tălmaciu. Ambele incendii sunt localizate  şi se lucrează pentru stingerea acestora.

Echipajele ISU Sibiu au asigurat intervenţia pe timpul nopţii cu mijloacele si tehnica din dotare la incendiile produse atât în zona Şanta – staţiunea Păltiniş cât şi în zonele vârfurilor Muma şi Buceciu.

”Cu privire la incendiile  din zona vârfului Bătrâna şi a vârfului Arpăşelul de Sus acţionează serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi ocoalele silvice în a caror zonă de competenţă se află suprafeţele afectate iar în zonele Tilişca şi Jina acestea au fost stinse asigurându-se supravegerea pentru a se preveni reaprinderea suprafeţelor afectate”, se arată într-o informare a ISU Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu