Măsurile de ordine şi siguranţă publică dispuse la nivelul structurilor teritoriale ale M.A.I. în vederea asigurării bunei desfăşurări a alegerilor pentru referendum.

La nivelul judeţului Sibiu, structurile Ministerului Adminstraţiei şi Internelor acţionează în sistem integrat, în vederea asigurării şi menţinerii ordinii şi liniştii publice conform competenţelor şi preîntâmpinării unor eventuale evenimente negative, atât premergător zilei desfăşurării alegerilor pentru referendum cât şi în ziua desfăşurării acestora.

La nivelul judeţului Sibiu au fost organizate 369 de secţii de votare pentru paza si protecţia cărora au fost repartizate 738 de cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, astfel: 412 de poliţişti, 164 de jandarmi, 96 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, 6 poliţişti de frontieră, 40 de lucrători din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Grebelea” Sibiu, 2 lucrători din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări Sibiu, 18 lucrători din cadrul Serviciilor Publice Comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple şi regim permise de conducere şi înmatriculări vehicule.

Pentru data de 29 iulie a.c. – ziua alegerilor, au fost constituite 12 echipe operative de verificare şi/sau cercetare a incidentelor electorale sesizate, alcătuite din specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu. Totodată, au fost constituite rezerve de intervenţie ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu pregătite să ia măsurile legale ce se impun în cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute.

Corectitudinea alegerilor face parte din exerciţiul unui proces democratic şi este esenţială într-o societate al cărei viitor este condus de voinţa majorităţii, nealterat prin diverse metode care contravin legii de drept şi legislaţiei în vigoare.

La nivelul judeţului Sibiu există un centru de comunicare pentru asigurarea tuturor informaţiilor necesare cetăţenilor, astfel încât procesul electoral să decurgă în bune condiţii.

Asigurăm comunitatea sibiană că forţele Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Sibiu sunt pregătite să asigure atât paza secţiilor de votare cât şi desfăşurarea în condiţii normale a procesului de vot.

 

Ultima oră

Comentariul meu