Municipalitatea continuă proiectul de amenajare de piste pentru biciclete pe care l-a demarat în anul 2009. „Dacă în 2009 Sibiul avea doar 3 km de pistă pentru biciclete destinată agrementului, în prezent, pistele utilitare se apropie ca lungime de 50 de km” a declarat primarul Klaus Iohannis.

De la începutul acestui an şi până în prezent s-au marcat piste pentru biciclete şi pe străzile Rahovei – 1,7 km – şi pe Ştefan cel Mare, pe tronsonul dintre strada Revoluţiei şi strada Bâlea – 1,5 km. De asemenea, au fost marcate recent piste pentru biciclete şi pe străzile Nicolae Teclu, Abatorului şi Târgul Fânului însumând o lungime de 1,4 km.

Toate acestea au fost marcate cu vopsea bicomponentă, o variantă mai durabilă pentru trasarea pistelor care devin din ce în ce mai folosite.

În următoarea perioadă, DPC, prin grija Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, va marca piste pentru biciclete şi pe Calea Dumbrăvii (0,8 km) pe tronsonul dintre strada Lomonosov şi sensul giratoriu din Piaţa Aurel Vlaicu; pe strada Rusciorului, pe tronsonul dintre strada Târgul Fânului şi viaductul Gara Mică (1,4 km) şi pe strada Oituz, pista urmând să măsoare aici aproximativ 900 de metri. Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat va amenaja piste pentru biciclete şi pe Calea Şurii Mari, pe tronsonul dintre strada Mărului şi strada Macului, lungimea acestuia fiind de 1,2 km.

După marcarea pistelor de biciclete pe străzile enumerate mai sus, lungimea totală pe care se poate circula cu bicicleta în Sibiu va fi de 51,9 km.

 

Ultima oră

Comentariul meu