Ambasada SUA sprijină programul de Studii Americane (integral în limba engleză) din cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga” din Sibiu, program lansat în anul 2009.

Astfel în luna septembrie a anului 2011, Ambasada SUA din București a oferit Universității “Lucian Blaga” din Sibiu o donație de 2.500 dolari pentru achiziție de carte necesară acestui program. Din această donație s-au achiziționat peste cincizeci de volume de literatură, cultură și civilizație, filozofie sau artă americană, titluri de ultimă oră, toate disponibile acum la Biblioteca Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.

Volumele pot fi consultate nu doar de studenți, ci de către toți cei interesați de studiile americane. Printre cele mai prețioase titluri merită menționate: A History of Philosophy in America (2 vol.), A Religious History of the American Intellectual Tradition (2 vol), A Companion to American Studies, A Companion to Digital Humanities, A Companion to the City, precum și alte titluri râvnite de către toți cei interesați de fenomenul cultural american.

 

Ultima oră

Comentariul meu