Cel mai apreciat ansamblu coral profesionist, o emblema a vietii muzicale romanesti si universale, a ales Sibiul pentru a celebra 49 de ani de existenta artistica continua. Duminica, 8 iulie, in Biserica Ursulinelor, Corul National de Camera Madrigal a incantat auzul si sufletele celor prezenti  timp de mai bine de o ora, prin interpretari corale de exceptie, sub coordonarea dirijoarei Anna Ungureanu si cu acompaniamentul organistei Verona Maier.

Vineri, 13 iulie Piata Mare din Sibiu a fost neincapatoare pentru publicul prezent la Grand Opera Gala, un regal muzical oferit de Orchestra Simfonica a Filarmonicii de Stat din Sibiu sub bagheta dirijorului Iurie Florea si de cei 9 solisti, laureati ai Opera Center for Excellence alaturi de invitatii Laura Nicorescu si Cristian Mogosan. Concertul incheie programul de masterclassuri de opera sustinute de doi mari artisti de la Metropolitan Opera New York : cel mai mare tenor rossinian al lumii : Rockwell Blake si vocal coach, profesor la International Vocal Arts Institute Liora Maurer. Prezenti la eveniment au fost oficialitati din partea Primariei Muncipiului Sibiu si directorul Centrului Cultural American , domnul Bruce Kleiner, care a tinut sa aprecieze inalta tinuta a evenimentului.

Evenimentul este finantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si este realizat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

 

Ultima oră

Comentariul meu