In perioada 24 iunie-14 iulie 2012 s-a desfasurat la Brasov, Liga Nationala de Minibaschet. Judetul Sibiu a fost reprezentat de echipele de copii ale cluburilor ACS WhiteSnakes – Prof. Dragos Floarea si Alexandru Kovacs, CSU Sibiu – Prof. Alexandru Rubint, CSS Sibiu – Prof. Georgeta Martinescu si Bogdan Spanu, CSS Medias – Prof. Balasz Mariana si Cosmin Ploscaru.

ACS WhiteSnakes Sibiu a participat cu doua echipe, una la Babybaschet  -copii nascuti in anul 2002 si mai mici si una la Minibaschet – copii nascuti pana in anul 2000 inclusiv. Este prima participare a asociatiei noastre la un campionat national. Bucuria jocului de baschet s-a vazut in ochii si in atitudinea din teren a copiiilor.
La Minibaschet, micii baschetbalisti de la ACS WhiteSnakes Sibiu au realizat cea mai buna performanta a judetului Sibiu, cu o clasare incredibila pentru prima participare reusind locul 10 din 91 de echipe.
Dorinta micutilor de la WiteSnakes de a face multe si de a termina orice meci invingatori ne face sa intelegem ca avem niste copii extraordinari. Spiritul de echipa, ambitia si mai ales atitudinea fiecaruia dintre juniori, ne imping pe noi „oamenii mari” sa facem un pas in spate si sa ne inclinam capul in fata lor. Indarjirea sportiva a fost cea care i-a dus la victorii in meciurile cu echipe ce au nume si istorie in baschetul romanesc, cum sunt Dinamo Bucuresti, CSS Medias sau CSS Craiova plus doua echipe din cele 5 cu care s-a inscris U Mobitelco Cluj Napoca. Am avut si meciuri cu echipe superioare noua (BC Mures sau Olimpic Baia Mare), dar am recunoscut onest asta si i-am felicitat, cu promisiunea sa ne pregatim in continuare la maxim, pentru ca la campionatul U13 care incepe in toamna sa le tinem piept cu energie superioara si chiar sa ii invingem.
Au fost momente incredibile, in care lacrimile din ochii copiiilor ne-au facut si pe noi sa inghitim cu greu. Au fost lacrimi de suparare pentru momentul de final al vreunui meci, dar am incheiat campionatul cu cele de fericire.
”Copiii au demonstrat ca, daca vrei sa faci performanta se poate. Indiferent de greutatile prin care supravietuim, corelate cu lipsa pozitiilor in salile de sport, suplinite in repetate randuri cu antrenamente pe aleile din parcuri. Este inceputul unui drum in care credem cu tarie si speram cu totii sa deschidem ochii celor care vor sau ar trebui sa sprijine sportul sibian, in special cel juvenil. De la acest nivel pleaca viitorul. Iar copiii din Sibiu au demonstrat asta. Ramane greul care urmeaza: sa confirmam ca vrem si putem sa ajungem in varf si de ce nu, peste cativa ani, Sibiul sa poata avea reprezentanti, crescuti aici, cel putin in prima liga a seniorilor. Din partea noastra, a profesorilor din judetul Sibiu, cei care incercam sa ii indrumam spre varf si spre personalitati puternice de invingatori, impreuna cu parintii care au fost si sunt dispusi la sacrificii majore pentru ei, toti copiii care au participat la aceasta editie de campionat, merita absolut toate felicitarile noastre” spun cei de la ACS WhiteSnakes Sibiu.
ACS WhiteSnakes Sibiu – MINIBASCHET: Bogdan Badea, Victor Bogdan, Paul Bogdan, Patrick Pascu, Radu Golea, Vlad Golea, Cristian Cerbu, Vlad Irimia, Rares Gligor, Denis Fratici, Claudiu Dinu, Adrian Sirbu, Antonio Timofta, Victor Veltan, Radu Zarnescu, Antonio Morariu, Fernando Morariu

ACS WhiteSnakes Sibiu – BABYBASCHET: Cristian Cerbu, Robert Jekal, Adrian Blaga, Victor Luca, Matteo Spagli, Cosmin Neamtiu, Radu Popa, Stefan Girleanu, Catalin Grumazescu

 

Ultima oră

Comentariul meu