Edenul Transilvaiei va invita in perioada iunie – iulie la expozitia personala de arta plastica a artistului Ovidiu CARPUSOR. Expozitia se afla in Restaurantul Orangeriei si se poate vizita in fiecare zi intre orele 09.00 – 22.00. Intrarea este libera.

Intr-o atmosfera dinamica si armonie deplina cu evenimentele cotidiene de gen, insufletite de fast, dans si mister, artistul plastic de valoare artistica internationala Ovidiu CARPUSOR ne introduce in atmosfera carnavalului panotand lucrarile sale pe simezele Palatului Brukenthal din Avrig, intr-o expozitie personala de exceptie.

Prin lucrarile sale executate in pastel si ulei, Ovidiu CARPUSOR ne propune un itinerar al invocarilor si trairilor, inregistrand bizare si miraculoase ipostazieri ale personajelor vechiului Carnaval, realizand in asocieri coloristice de o rafinata muzicalitate imortalizarea senzuala a vacarmului gestic, prin tonalitati vesele, vibrate si contraste cromatice complementare, definind unic si perceptibil comportamentul fiecarui participant mascat.

Un spirit neobosit, mereu in cautarea unor noi solutii si drumuri artistice, ce refuza cantonarea intr-o anume maniera sau tip de expresie plastica, Ovidiu CARPUSOR (pictor, grafician, designer si Expert in restaurarea operelor de arta) este singurul artist brasovean care a expus pana in prezent pe simezele Muzeului National Brukenthal si s-a afirmat deopotriva in domeniul picturii, al graficii, al artelor decorative, restaurarii si al iconografiei la nivel international.

Beneficiar al singurelor Burse de performanta artistica si de merit in timpul studiilor, cu nenumarate atestate si diplome obtinute cu ocazia participarii ca organizator si coordonator al unor programe derulate in diverse tari pentru promovarea imaginii Romaniei in lume, avand la activ reusite lucrari de restaurare atat in tara dar si in strainatate (la Roma,Venetia, Milano, Viena etc), Ovidiu CARPUSOR se afirma cu consecventa si ca artist plastic, fiind cel care a obtinut numeroase premii de valoare la Saloanele de arta si de caricatura, la Concursuri internationale de pictura, participand in mod constant, din 1991, la peste 160 de expozitii in tara si strainatate. A intrunit astfel, numeroase expozitii personale (incluzand-o si pe cea cu caracter permanent din incinta „Transilvania” Art Gallery din Brasov), lucrarile lui fiind detinute de prestigioase colectii particulare si de stat din intreaga lume.

In cadrul Palatului Brukenthal din Avrig puteti gasi si albumul de arta
“Burgul transilvan“, Editie de lux, tradus in limba engleza si germana, continand 190 de pagini color, de inalta calitate, fiind incluse 120 de reproduceri dupa lucrarile de pictura, pastel si grafica ale artistului Ovidiu CARPUSOR, fiind sustinute si de referintele critice ale personalitatilor din domeniu.

Ultima oră

Comentariul meu