Caravana GlocalTour este un proiect educațional care abordează teme precum Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, Comerț echitabil, Voluntariat, Educație. Caravana transpune ideile locale la nivel global într-o manieră inovativă şi interactivă, oferind spaţiu pentru prezentarea de idei şi proiecte în cadrul unei expoziţiii multimedia mobile.

Aceasta se află  într-un camion ce va face un turneu prin România timp de 7 luni. Sibiu este cel de-al treilea oraș în care se oprește caravana GlocalTour!

Camionul Glocal e împărţit în 4 săli mici şi 1 spaţiu central deschis, ce includ o expoziţie cu new media (filme-ghid, ecrane LCD cu info în stil wiki) cu idei ale elevilor şi profesorilor (reviste, jocuri, e-book cu lecţii globale) şi informaţii despre problemele de dezvoltare globală, corelate cu cele locale. Expoziţia este ghidată virtual de tineri din ţările în curs de dezvoltare, care vor explica impactul personal al problemelor globale.

Arii tematice: Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (reducerea sărăciei, accesul universal la educaţie, promovarea egalităţii de gen, reducerea mortalităţii la copii şi îmbunătăţirea sănătăţii materne, combaterea HIV/SIDA şi a altor boli, asigurarea sustenabilităţii mediului, crearea unui parteneriat global pentru dezvoltare), interdependenţele local-global, Drepturile Omului, Comerț Echitabil, Relațiile Nord-Sud, Globalizare, Educația pentru Pace, Democrație și Guvernabilitate, Migrație, Educație Multiculturală, Asistență Oficială pentru Dezvoltare.

Pe lângă vizitarea Caravanei, GlocalTour va mai organiza la Sibiu trei evenimente cu ocazia Zilei Internaționale de conștientizare a Hepatitei (28 iulie), Zilei Internaționale a Prieteniei (30 iulie) și Zilei Internaționale a Tineretului (12 august). Împreună cu parteneri precum National Geographic și Starbucks, GlocalTour a organizat în orașele vizitate anterior –  Cluj-Napoca și Târgu-Mureș – evenimente cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, Zilei Internaționale a Muzicii, Zilei Internaționale a Comerțului Echitabil, etc.

Atât grupurile organizate, cât și vizitatorii individuali sunt bineveniți, iar intrarea este liberă.

Caravana este deschisă în intervalul orar 10-18, de luni pana sâmbătă. Vă așteptăm până în data de 14 august să ne vizitați în parcarea Shopping City Sibiu.

GlocalTour este un proiect co-finanțat de Comisia Europeană, organizatorul principal al expoziției fiind Institutul Roman pentru Pace (PATRIR) în colaborare cu 3 parteneri internaționali din Polonia, Germania și Italia.

 

Ultima oră

Comentariul meu