O decizie guvernamentală îi irită pe șoferii de TIR care tranzitează DN7 dinspre Sibiu către Vâlcea. Aceștia nu au voie să circule în weekend-uri și sărbători legale, dar nu toată lumea respectă decizia. Valea Oltului este împânzită de astfel de ”Tiriști” trișori.

TIR-urile au interzis conform legii în weekend-uri pe timp de vară, excepție făcând doar cei cu mărfuri perisabile și avize speciale de transport. Nu toată lumea trage însă TIR-ul în parcare pe dreapta. Duminică în jurul orei 17.00 polițiștii au găsit în trafic pe DN7 o sumedenie de șoferi care spun că nu știu de o lege ce e valabilă de aproape 8 ani.

Șoferii care respectă decizia guvernamentală și stau sâmbăta și duminica se plâng că aceasta este aberantă și se simt discriminați. Chiar și cei care sunt norocoși și au voie să circule pentru că transportă mărfuri perisabile, plâng de mila celor care înțesează parcările de pe DN7 în fiecare weekend. ”Stau aici de dimineață de la ora 11. Știam că este restricționat traficul. Cum să te odihnești pe căldura asta și să circulăm noaptea și dacă mai ține mult canicula cât să o mai ducem așa. Până la 11 am circulat. Vin de la Cluj și merg la Craiova. Am mers doar trei ore astăzi. Facem mult. Pe noi nu ne ajută cu nimic restricțiile astea. Ne obosește să stăm toată ziua în cabină și noapte să circulăm. Când pleacă toată lumea e nebunie. Asta este”, a povestit un șofer de TIR staționat la Veștem.

”Domne restricția asta cum să m-i se pară. E bună într-un fel dar sunt alte rele în țara asta care ar trebui să se facă într-un anumit fel această restricție. (…) La noi îi dăm așa în neștire. Dăi să meargă. Ar fi bine să se mențină restricția pentru asfaltul care e de proastă calitate. (..) Asta face bine pentru noi că ne odihnim câteodată. Rău face pentru transporturi și cei care nu ajung la timp.”, a spus un alt șofer care mergea de la Lugoj la București.

Riscă amenzi și suspendarea permisului de conducere

Polițiștii spun că restricționarea traficului va rămâne în vigoare până la jumatea lui septembrie și îi avertizează pe cei care ignoră legea că vor fi amendați și lăsați fără permis timp de două luni.

”Începând cu data de 16 iunie 2012 și până în 15 septembrie 2012, pe DN7 zona PC Veștem – limită județul Vâlcea este restricționat traficul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone cu excepția celor care efcetuează exclusiv transport de persoane, în zilele de sâmbătă și duminică și sărbătorile legale în intervalul orar 8 – 20. Practic acestor autovehicule nu le este permis accesul pe DN7 și sunt îndrumați să își continune drumul pe DN1 Sibiu – Brașov. Și ieri dar și astăzi, polițiștii rutieri din cadrul serviciului rutier și Biroul Drumuri Naționale și Europene, au fost prezenți în zona PC Vestem. Aceștia îndrumă conducătorii auto și se asigură că este respectată hotărârea Guvernului 177/2004 privind introducerea restricției de circulație. Conducătorii auto care vor fi găsiți circulând pe acest drum național și practic nu le este permis accesul vor fi sancționați, iar ca măsură complementară le va fi reținut permisul de conducere pe o perioadă de 60 de zile. Amenda este de 1000 de lei”, a explicat Inspector principal Ana Maria Popa – IPJ Sibiu

YouTube video

Acțiunile de supraveghere a respectării restricțiilor în trafic pe DN7 vor continua în fiecare weekend pe DN7, cel puțin în zona Văii Oltului.

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu