Astăzi a început cursa pentru înscrierea la facultățile din toată țara. Dacă la unele a bătut vântul, în alte cazuri candidații au stat și două ore să depună dosarul de înscriere.  La Facultatea de medicină din Sibiu în prima zi s-au înscris candidați cât au fost anul trecut per total la admitere.

Sute de tineri absolvenți au mers dis de dimineață să își depună dosarul la Facultatea de Medicină din Sibiu. Majoritatea sunt optimiști și speră să prindă unul din cele 116 locuri fără taxă și asta pentru că la locurile cu plată taxa de școlarizare costă între 4.000 și 6.500  de lei. Tinerii sau enervat că trebuie să stea aşa de mult la coadă, cei mai supăraţi fiind cei care au venit de la sute de kilometrii din Bacău, Găeşti, Bistriţa sau Mehedinţi.

„Sunt optimistă. O am ca idol pe mama mea care este medic. Oricum eu vreau dacă nu intru la medicină o să dau la tehnică dentară.  Nu ştiu dacă e o facultate grea. Dacă îţi place şi faci cu pasiune nu mai e greu. Sper să prind un loc fără taxă. Nu e vorba de bani. E mândria mea. (…) Pentru cine s-a pregătit va fi un examen uşor, pentru cine nu, va fi greu. E o meserie pe care o faci din pasiune mai mult. Adică nu trebuie să te gândeşti la bani şi la condiţia materială şi e frumoas aşa când te gândeşti că poţi să ajuţi oameni şi să ajuţi pe cineva”, a povestit Popa Angelescu Maria din Rm. Vâlcea.[nggallery id=916]

„Stau de vreo jumătate de oră. Mă aşteptam să fie atâta lume, dar nu să fie o singură coadă pentru toate specializările. E aiurea. Sunt optimistă. Eu aşa zic. (…) Am ales medicina pentru că e ceva în năuntru acolo. Se simte. Sper să prind un loc fără taxă pentru că e prea mare valoarea la cele cu taxă. O să fie concurenţă mare” a spus şi o tânără venită tocmai din Găeşti ca să îşi depună dosarul la Sibiu.

YouTube video

Doat 115 locuri fără taxă la Medicină

Chiar dacă numărul de candidați a fost mare doar la Facultatea de Medicină, cei de la Uiversitatea din Sibiu speră ca până în ultima zi de înscrieri să fie candidați pentru toate cele 430 de locuri.

YouTube video

„Universitatea Lucian Blaga din Sibiu organizează în această perioadă înscrierile pentru anul universitar 2012 – 2013 pentru ciclu de suit de licenţă. Anul acesta scoatem la concurs aproximativ 4300 de locuri din care 1.620 sunt bugetate. La Facultatea de Medicină sunt în total 315 locuri din care 115 sunt bugetate şi 187 locuri cu taxă. Înscrierea se desfăşoară în perioada 16 – 21 iulie”, a explicat şi Daliana Drăguțescu – purtător de cuvânt Universitatea Lucian Blaga Sibiu.
YouTube video

Taxa de înscriere pentu examenul de admitere costă 150 de lei, excepție făcând facultatea de Medicină, acolo unde candidații achită 250 de lei pentru înscrierea la fiecare specializare.

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu