Guvernul spaniol i-a noi măsuri de austeritate pentru  a reduce deficitul bugetar. Potrivit românul.eu, șomerii care parasesc teritoriul Spaniei vor pierde ajutorul de somaj de tip “Renta Activa de Reinsercion” in valoare de 426 de euro și statutul de persoana aflată în cautarea unui loc de muncă.

Potrivit decretului publicat sâmbata in Monitorul Oficial al Statului spaniol (BOE), Serviciul Public de Ocupare a Fortei de Munca din Spania (INEM) va putea sa taie accesul la ajutorul de șomaj, inclusiv la cel de 426 de euro – Renta Activa de Reinsercion – (RAI), tuturor șomerilor care calatoresc în afara Spaniei.

Călătoria în străinătate, pentru orice motiv și orice durată, întrerupe înscrierea ca persoana aflată in cautarea unui loc de munca“, se precizează în legea Real Decreto – ley 20/2012, din 13 iulie.

Apariția noului set de măsuri anticriză lovește în românii care aveau planuri de vacanță în România și care au deja biletele de avion cumpărate. Acestora le rămâne ori varianta călătoriei cu mașina, fiind imposibil de verificat ielirea sau intrarea in Spania, sau renunțarea la ajutorul de șomaj.

Ultima oră

Comentariul meu