SC Pieţe SA, a cărui acţionar majoritar este Consiliul Local Sibiu, implementează în prezent un proiect care să încurajeze producătorii de fructe şi legume din întreg judeţul Sibiu. Aceşti producători sunt aşteptaţi în pieţele agro-alimentare din Sibiu, în spaţii special amenajate pentru ei.

Astfel, începând din data de 16 iulie vor fi puse la dispoziţia producătorilor de legume şi fructe din judeţul Sibiu mese pliante care vor fi amplasate în sectoare distincte ale pieţelor. În Piaţa Cibin vor fi amplasate 40 de mese pliante destinate acestora, în Piaţa Rahova 20 de astfel de spaţii, iar în Piaţa Vasile Aron 5 mese.

“Producătorii autohtoni sunt bineveniţi în pieţele sibiene, fiind foarte căutaţi şi de cumpărători. Prin acest proiect însă, dorim să îi încurajăm într-o şi mai mare măsură organizându-le acest sector special şi scutindu-i de taxa de rezervare a meselor” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Producătorii din judeţul Sibiu vor face dovada calităţii lor de producător prin intermediul certificatului emis de primăria unde se află pământul cultivat şi vor plăti doar taxa pentru ocuparea mesei respective. În funcţie de cerere, numărul de mese poate fi suplimentat.

Reamintim producătorilor din judeţul Sibiu, dar şi din alte judeţe că pot să îşi comercializeze produsele şi în piaţa mobilă amplasată în Piaţa Huet în fiecare vineri.

Producătorii şi comercianţii de legume şi fructe au la dispoziţie peste 280 de locuri în Piaţa Cibin, 137 de locuri în Piaţa Rahovei şi 20 de locuri în Piaţa Vasile Aaron.

 

Ultima oră

Comentariul meu