Rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu-  prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, a transmis colegilor săi din Universitate un mesaj prin care îi îndeamnă la dialog și la inițiative, sub forma unei scrisori de intenție privind direcțiile de dezvoltare dorite pentru ULBS.

“Lansez ideea ca în perioada următoare, în cadrul ULBS transdisciplinaritatea să devină o provocare interesantă, care prin asumare să ofere noi șanse cadrelor didactice și studenților și propun inițierea unui dialog la nivelul întregii comunități academice în vederea operaționalizării conceptului de transdisciplinaritate.”

9-14 Iulie – Academia de vară “Transilvania”

În această săptămână se desfăşoară în cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu Academia de vară “Transilvania”.

La Academia de vară “Transilvania” participă studenţi vorbitori de limba germană din: Pécs, Budapesta (Ungaria), Osijek (Croaţia), Novi Sad (Serbia), Ludwigsburg (Germania) şi Sibiu, fiecare grup fiind însoţit de câte un cadru didactic.

Participanţii vor cunoaşte istoria, limba, literatura şi cultura germană din România, pe de o parte prin cursuri şi seminarii ţinute de cadre didactice universitare sibiene, pe de altă parte prin excursii de studii.

 

Ultima oră

Comentariul meu