Sâmbătă, antrenorul Dorin Zotincă a semnat contractul cu CSU Voinţa. Tehnicianul şi-a dat acordul pentru a pregăti echipa sibiană până în vara anului viitor, obiectivul fixat de către conducerea clubului fiind clasarea pe unul din primele 5 locuri.

Dorin Zotincă este, de sâmbătă, oficial antrenorul echipei sibiene CSU Voinţa. Zotincă a semnat un contract valabil pentru sezonul 2012/2013, iar obiectivul fixat de către oficialii grupării de pe „Municipal” este clasarea pe unul din primele 5 locuri ale clasamentului.

Preşedintele clubului CSU Voinţa, Ioan Hămbăşan, a confirmat semnarea contractului cu Dorin Zotincă. Totodată, oficialul grupării de pe „Municipal” a mai afirmat că speră ca, alături de echipă, să vină câţiva oameni de afaceri pentru a o susţine financiar. „Am ajuns la o înţelegere cu domnul Dorin Zotincă pentru preluarea echipei. El este antrenorul echipei CSU Voinţa pentru sezonul viitor, obiectivul fiind clasarea pe unul din primele 5 locuri. Sunt nerăbdător să văd cum vor decurge lucrurile, pentru că, în viaţa echipei noastre, a intervenit acest moment neplăcut, retrogradarea din Liga I. Suntem în faza în care încercăm să alcătuim un lot competitiv. De asemenea, ne aflăm în căutare de noi sponsori. Pe data de 17 iulie vom participa la o întâlnire cu mai mulţi oameni de afaceri sibieni şi sperăm să îi convingem să ni se alăture. Ne dorim ca implicarea Primăriei şi a Consiliului Local în viaţa echipei să fie cel puţin la nivelul anului trecut, pentru că avem mare nevoie de sprijin. De asemenea, sperăm ca şi Consiliul Judeţean să ne sprijine. Pentru moment, situaţia nu este una de invidiat, pentru că încă nu avem un buget stabilit pentru ediţia de campionat 2012/2013. Din aceste motive, am pierdut deja câţiva jucători buni. La trialul de sâmbătă am văzut câţiva tineri de perspectivă şi încercăm să-i convingem să semneze cu CSU Voinţa. Ne dorim, de asemenea, să fim lăsaţi să ne facem treaba în linişte, să nu mai fim şicanaţi de anumite persoane care nu ne vor binele”, a declarat Ioan Hămbăşan.

Zotincă: ”Sper ca în câteva zile să creionez un lot”

„Am semnat pe un an. Pornim pe un drum nou, în care trebuie să reconstruim un lot de jucători cu care să ne batem pentru îndeplinirea obiectivului, clasarea în treimea superioară a clasamentului. Din vechiul lot au mai rămas doar puţini jucători. În aceste zile am văzut la lucru foarte mulţi jucători, iar de luni (n.a. astăzi) vom intra în cantonament cu un număr de 26 de fotbalişti”, a declarat Dorin Zotincă. Acesta se va prezenta în faza reprezentanţilor mass-media astăzi, la ora 15.00, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia îşi va face cunoscute obiectivele şi va răspunde întrebărilor jurnaliştilor. „Nu am dorit să organizăm această conferinţă de presă decât în momentul în care lucrurile erau clare. Deşi am început munca de o săptămână, contractul a fost semnat abia sâmbătă la prânz. Am făcut parte, timp de 4 ani, din staff-ul tehnic al unui club a cărei echipă s-a bătut la titlu şi a jucat în cupele europene, FC Vaslui, astfel că oriunde merg îmi doresc să lucrez în condiţii de profesionist. Mă bucur că am posibilitatea de a face ceva pentru acest oraş frumos, care mi-a oferit atâtea bucurii, în trecut. Cu un deosebit respect pentru mass-media, nu voi vorbi decât prin comunicate şi conferinţe de presă, pentru că aşa e la nivel profesionist”, a mai completat Zotincă.

Sâmbătă, Dorin Zotincă a organizat un trial la care au participat jucătorii rămaşi în lot şi o serie de fotbalişti aflaţi în probe. „Am văzut la lucru o serie de jucători tineri. Vom vedea în ce condiţii vom reuşi să îi păstrăm pe cei care mi-au lăsat o impresie bună. Urmează negocierile. Sper ca, în câteva zile, să avem lotul creionat pentru ediţia de campionat ce va începe la jumătatea lunii august”, a mai declarat Dorin Zotincă.

CSU Voinţa va intra, de astăzi, într-un cantonament centralizat, la Stadionul „Municipal”, care se va întinde pe o perioadă de 14 zile. Vineri, 13 iulie, sibienii vor susţine un prim meci de verificare, la Mediaş, cu Gaz metan. Ceilalţi adversari din amicale vor fi anunţaţi ulterior.

 

Ultima oră

Comentariul meu