Marionete de peste doi metri înălțime acompaniate de arii din opere celebre precum Bărbierul din Sevilia, au făcut ca turiștii aflat în centrul Sibiului aseară, să se oprească ca la un semn la acest inedit spectacol. Atmosfera barocă a completat un spectacol jucat în premieră în România.

Spectatorii au putut să vadă pentru prima dată o astfel de reprezentație în țara noastră. Marionetele au întruchipat personaje din operele lui Mozart. Asistența a apreciat la maxim acest tip de spectacol care s-a mai jucat în Europa doar la Salzburg. Unii turiști au mărturisit că ar vrea să vadă acest show și în alte orașe din țară.

Organizatorii au mărturisit că au avut mari emoții pentru că și ei au transpus în scenă acest spectacol pentru prima dată. Tracul s-a risipit însă odată cu începerea reprezentației avută loc în Piața Mare a Sibiului. Locația a fost și ea una specială, show-ul baroc având loc chiar în vecinătatea Muzeului Brukenthal.

”Este Bărbierul din Sevilia într-o realizare a regizorului Mihai Constantin și scenografia mea. Sibiul are multe evenimente. Ne-am gândit să îi oferim și un spectacol pentru toate vârstele în cadrul minunat al Pieței Mari și în fața muzeului Brukenthal. Sperăm să placă și să revină lumea și la spectacolele următoare. Sunt șapte marionete. Am încercat să le facem cât mai ușoare, practice și expresive. Publicul pare destul de entuziast, așa că credem că a fost o idee bună și vom persevera. Am ales Sibiul pentru că este orașul în care se întâmplă foarte multe lucruri și vin mulți turiști” a declarat Valentin Codoiu – scenograf piesă.

Spectacolul la care intrarea a fost liberă poate fi văzut din nou tot la Sibiu în 14, 22, 25 şi 26 iulie.

 

Ultima oră

Comentariul meu