Peste 120 de motocicliști pasionați de competiții enduro s-au adunat la Sibiu ca să participe la un concurs ce a debutat cu un prolog spectaculos. Concurenții au avut de străbătut un traseu cu obstacole care mai de care mai dificil. Spectatorii au fost însă încântați de show-ul oferit.

Concurenții au avut mari emoții pentru că dificultatea traseului a fost mare. Printe participanți s-a strecutat și o tânără pasionată de sporturile cu motor. Toți concurenții au trăit însă la maxim fiecare secundă în care au concurat în parcul special amenajat.

”E un concurs foarte dificil și greu. Sper ca obstacolele să nu fie foarte dificile. Prologul este de făcut. Sper să fie ok. Am emoții. Asta știu cu siguranță” a mărturisit chiar înainte de start, Alexandru Tolocencu, unul dintre competitori.

Peste 2.000 de spectatori s-au înghesuit pe marginea traseului spectaculos amenajat ca să vadă pe viu cum motocicliștii încearcă să treacă cu bine de obstacolele amenajate de organizatori. Show-ul oferit a fost gustat din plin de toată asistența.

”Este super ok! Spectacolul e mai spectaculos decât mă așteptam. Mă bucur că am venit” a mărturisit un sibian venit cu fiul său la acest eveniment avut loc în parcarea de la Mall.[nggallery id=912]

Organizatorii au încercat să facă un traseu care să asigure un spectacol total spectatorilor și totodată să obișnuiască concurenții cu ceea ce vor avea parte azi și mâine pe traseele montane din jurul Sibiului.

”Ceea ce vedeți aici este sesiunea de calificări pentru HECS 2012, un concurs de hard-enduro și motociclete. (…) Pentru ziua de astăzi am pregătit un spectacol moto. Am amenjat 14 obstacole care imită sensația pe care o au concurenții în momentul în care sunt pe munte. Vor avea urcări dificile, treceri dificile și vor parcurge anumite secțiuni în viteză. Asta am încercat să explicăm aici pentru ca oamenii să își dea seama ce înseamnă sportul enduro. Pentru prolog s-au înscris 80 de participanți, iar pentru restul zilelor 120 de participanți” a spus Sergiu Oltean – organizator.

Concursul de la Sibiu se va încheia duminică, atunci când la sosire se speră să ajungă toți ce 120 de concurenți înscriși la această inedită competiție.

Ultima oră

Comentariul meu