Peste 170.000 de absolvenți de liceu au susținut astăzi ultima probă la Bacalaureat. Toată lumea a fost bucuroasă că examenele s-au terminat, chiar dacă unii dintre candidați au ieșit cu ochii în lacrimi.

Părinți nerăbdători să își strângă copiii în brațe sau bunici cu ochii aproape în lacrimi în fața liceelor unde azi s-a dat ultima probă la Bacalaureat. Aceasta a fost atmosfera în peste 7000 de școli și licee unde s-au ținut examenele din acest an. Chiar și așa la final toți au plecat spre case cu gândul la o notă bună.

”A fost ușor pentru mine. Sunt optimistă. Acum sunt fericită că am scăpat și că îmi iau BAC-ul. Pentru mine a fost un bacalaureat accesibil. Pentru alții nu. Depinde de fiecare ce a învățat în patru ani de liceu. Clar că o să am emoții la afișarea rezultatelor pentru că îmi trebuie media la admitere mai departe. Vine admiterea la facultate și apoi vacanța meritată zic eu” a povestit o elevă care a dat BAC-ul la Colegiul Național Gheorghe Lazăr.

”Nu sunt prea optimist. La biologie m-i s-a părut mai greu decât la matematică și la română. A fost acceptabil. De luat iau Bac-ul. Nu știu cu ce notă. Nu știu dacă o să fac contestație. Depinde cu ce notă îl iau. Să vedem. După admitere urmează vacanța” a  mai spus un elev imediat după ieșirea de la BAC.

Și părinții au trăit cu emoții Bac-ul. Toți au așteptat nerăbdători ieșirea copiilor de la examen, chiar dacă au avut de îndurat canicula de afară și speră ca rezultatele finale să fie cât mai bune.

”Foarte mulțumit pentru că e o elevă extraordinară. Ca oricare părinte emoțile le avem fiecare. Nu cred că vreun părinte azi nu a avut emoții chiar dacă știm că copiii sunt buni. Pentru cei care au învățat a fost foarte ușor….” a povestit un părinte.

YouTube video

Emoțiile s-au risipit însă doar până duminică, atunci când vor fi afișate primele rezultate. Cei care vor fi nemulțumiți au apoi la dispoziție trei zile pentru depunerea contestațiilor.

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu