Filiala Judeţeană Sibiu a Uniunii Arhitecţilor din România (UAR) vă invită la vernisajul expoziţiei ’’Arhitectură în Pastel’’, sâmbătă, 7 iulie, ora 11.00, în holul Primăriei din Sibiu – Str. Brukenthal nr.2.

Expoziţia de grup cuprinde peste 20 de tablouri realizate în diferite tehnici artistice de către arhitecţi veniţi în tabăra de pictură din satul Vale din Mărginimea Sibiului.

Săptămâna aceasta, Filiala Judeţeană Sibiu a UAR derulează proiectul cultural „Arhitectură în pastel – Tabără de pictură în Mărginimea Sibiului”. Proiectul, finanţat de UAR a avut ca scop aducerea laolaltă a arhitecţilor din toată ţara talentaţi la pictură care să realizeze lucrări pe baza unei tematici prestabilite: simbioza arhitecturii vernaculare cu peisajul natural.

Picturile sunt însoţite de note explicative, cu ajutorul cărora vizitatorii expoziţiei, indiferent de meseria lor, să poată aprecia gestul firesc de armonizare cu natura care a stat la baza întemeierii aşezărilor rurale.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate de un juriu alcătuit din preşedintele Filialei Judeţene Sibiu a UAR –  arh Mircea ŢIBULEAC, de preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) Sibiu – Ioan TĂMĂIAN, de dr. critc de artă – Olimpia TUDORAN şi de sculptorul Ioan CÂNDEA.

Alături de juriu, la vernisaj vor mai participa, din partea Primăriei Sibiu, viceprimarul ec. Astrid FODOR şi arhitectul şef al Municipiului Sibiu, arh. Ioana URDEA.

Creaţiile arhitecţilor vor fi expuse timp de 10 zile după programul: luni – vineri  între orele 9 şi 20, sâmbătă-duminică între orele 10 şi 18.

 

Ultima oră

Comentariul meu