Prefectul Ovidiu Sitterli a primit, miercuri, 4 iulie, vizita unei delegaţii a Ambasadei Republicii Austria la Bucureşti, conduse de Consulul Onorific al Republicii Austria la Sibiu, Andreas Huber. Ataşatul pe probleme economice al Ambasadei, Rudolf Lukavsky, a subliniat faptul că vizita de prezentare are drept scop întărirea bunelor relaţii dintre România şi Austria, în special a celor economice.

„Există relaţii foarte bune pe toate planurile cu Sibiul şi suntem convinşi că această colaborare va continua”, a spus Rudolf Lukavsky, remarcând faptul că firmele din Austria au investit 10 miliarde de euro în România şi au creat aproximativ 100.000 de locuri de muncă în ţara noastră. „Sibiul este un loc foarte important pentru firmele austriece, care sunt interesate să se implice în construirea reţelelor de infrastructură şi să contribuie la o mai bună funcţionare a tuturor proiectelor publice. Firmele austriece sunt parteneri dedicaţi, care pot construi o colaborare pe termen lung cu autorităţile publice locale”, a punctat ataşatul pe probleme economice al Ambasadei Austriei la Bucureşti. În aceeaşi ordine de idei, Johannes Becker, manager al firmei de consultanţă pe fonduri europene Becker Consult, care colaborează cu o firmă austriacă de construcţii staţii de epurare a apei, şi-a exprimat interesul de a participa la licitaţiile care se vor organiza în judeţul Sibiu.

Prefectul Ovidiu Sitterli s-a declarat încântat de interesul manifestat de reprezentanţii companiilor austriece pentru modernizarea reţelelor de infrastructură judeţeană. Reprezentantul Guvernului în judeţ i-a invitat chiar la viitoarea întâlnire a conducerii Consiliului Judeţean şi prefectului cu primarii din judeţ, care va avea loc în luna septembrie, pentru a-şi face cunoscute ofertele.

Şi problemele sociale cu care se confruntă o parte a localităţilor din judeţul Sibiu reprezintă o preocupare a Ambasadei Austriei la Bucureşti. Dr. Barbara-Wiebke Schofnagel, ataşatul pe probleme sociale al Ambasadei, şi-a arătat disponibilitatea de a colabora cu autorităţile locale pentru implementarea unor proiecte dedicate populaţiei defavorizate. Unul dintre proiectele de succes ale dr. Barbara-Wiebke Schofnagel este cel de combatere a sărăciei în localitatea Stejăriş (Agnita). În urma cursurilor de pregătire profesională derulate, rata şomajului a scăzut de la 84% la 50% în această zonă. „Succesul proiectului se datorează şi bunei colaborări pe care am avut-o cu consultantul pentru problemele romilor al Instituţiei Prefectului”, a explicat dr. Schofnagel. Prefectul Ovidiu Sitterli a remarcat, la rândul său, că „fenomenul de excluziune socială trebuie combătut prin educaţie şi cursuri de formare şi calificare profesională”.

 

Ultima oră