Prin expoziţia temporară “Animale de poveste” Muzeul de Istorie Naturală vă invită să cunoaşteţi personajele metaforice din fabulele lui Esop, La Fonatin, Grigore Alexandrescu şi să descoperiţi care este mesajul acestora.

vineri se deschide expoziția “animale de poveste” la muzeul brukenthal

Exponatele sunt personificate pentru a satiriza anumite moravuri şi deprinderi ale oamenilor cu scopul de a le îndrepta. Astfel, putem spune că scopul acestei expoziţii este unul moral educativ deoarece semnificaţia acestor fabule este cea care poate servi drept motto în viaţa noastră de zi cu zi – precum iubeşte-ţi aproapele, ajută-i pe cei în nevoie că şi tu la rândul tău vei fi ajutat sau perseverenţa este cheia succesului, mesaje ce au rezonanţă în comportamentul nostru indiferent de vârstă. Vizitatorul se poate regăsii şi identifica cu animalele personaje. De asemenea, pentru mulţi dintre noi aceste fabule sunt o incursiune în timp, la poveştile copilăriei pe care nu le uităm niciodată pentru că ele sunt cele care  ne-au hrănit imaginaţia, în ele regăseam eroii noştri şi mai ales pentru că ele ne erau spuse de cineva drag nouă. Chiar dacă o dată cu generaţiile, poveştile copilăriei s-au schimbat, alţi eroi ocupă acum universul creativ al copiilor, mesajul acestora este cel care contează, iar indiferent de vremuri personaje nelipsite din poveştile noastre sunt animalele.

Expoziţia temporară „Animale de poveste” este, în ansamblu: o vizită la Muzeul de Istorie Naturală unde putem vedea animale din diferite medii de viaţă, o oră de lectură şi o lecţie de viaţă. Ea este deschisă până în luna decembrie

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică