Ardelenii se refugiază în aceste zile în stațiunea sibiană Ocna Sibiului, cunoscută și sub denumirea de Litoralul Ardealului. Cele 14 lacuri cu apă sărată recent reabilitate, atrag ca un magnet sibienii și turiștii deopotrivă. Toată lumea caută să scape de canicula de afară și cu o cheltuială mult mai mică decât ar aveao dacă ar merge la mare.

Aflată la o aruncătură de băț de Sibiu, stațiunea cea mai veche din centrul României este preferată pentru că seamănă izbitor cu o stațiune de pe litoral. Reabilitată cu 2 milioane de euro în urmă cu doi ani Ocna Sibiului este la mare căutare mai ales în aceste vremuri de criză. Cheltuiala mai mică și condițiile bune îi fac pe oameni să ia cu asalt plajele de pe marginea lacurilor sărate.

„Pe vremea asta e numai bună o baie la Ocna Sibiului. Condiţiile sunt bune. Cel puţin faţă de acum doi ani, lacurile arată super bine. E nisip, sunt condiţii de plajă, terase destule. Parcă preţul la intrare este puţin piperat. Ar putea să lase mai ieftin” a spus un tânăr venit miercuri la Ocna Sibiului împreună cu prietena lui.

Preţuri accesibile la mâncare şi nere

Text: Chiar dacă au parte de clienţi, comercianţii spun însă că vânzările nu sunt ca în urmă cu 3 – 4 ani. Preţurile au rămas la fel ca în anii trecuţi. Micii şi berea sunt produsele preferate de turiştii care vin la Ocna Sibiului. Preţurile pornesc de la 2-3 lei un mic şi 3-4 lei o bere la pahar, iar o apă plată costă 2-3 lei. Închirierea unui sezlong costă 10 lei pe zi.[nggallery id=910]

„Nu prea are lumea bani. Minuturile se vând cel mai bine. Micii şi cartofii prăjiţi merg bine, dar e loc şi de mai bine. În weekend-uri întradevăr este aglomeraţie mare şi putem spune că avem clienţi din plin. Sperăm ca după 15 iulie să fie mai bine” a spus un vânzător de la o terasă din zonă.

Abonamente accesibile

Primăria din Ocna Sibiului a introdus în această vară abonamentele pentru accesul în zona lacurilor sărate. Oamenii preferă să acest tip de intrare pentru că ies la jumătate de preţ decât dacă ar cumpăra un bilet de acces zilnic, care costă 12 lei.

„Vin oamenii nu pot să zic că nu vin. (…) Avem oferta de abonament care este foarte bun şi foarte avantajos. (..) Cu acest card se poate intra şi ieşi din zona lacurilor. Avem cereri foarte mari pentru acest produs. Oamenii au început să înţeleagă că este avantajos” a declarat Buta Daniela – administrator lacuri Ocna Sibiului. Un abonament pe şapte zile costă 70 de lei, pe 10 zile costă 90 de lei, iar pe 14 zile costă 112 lei.

YouTube video

Lacurile şi ştrandurile din Ocna Sibiului sunt deschise zilnic până la finele lunii septembrie, iar o cazare la pensiunile din zonă are preţuri care încep de la 70 de lei camera dublă pe noapte.

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu