Închiderea viaductului din Gara Mică pentru reparații timp de un an coroborată cu limitarea accesului pe străzile Bagdazar și Cerbului, doar pentru riverani, a adus un nou scandal în Sibiu.

Cei mai nemulțumiți sunt cei care lucrează la unități industriale în zona de nord a Sibiului și acum trebuie să ocolează kilometrii buni ca să ajungă la lucru.

Iată petiția care circulă pe internet și care a fost semnată până acum de câțiva zeci de sibieni:

In data de 24 iunie, s-a inchis viaductul Gara Mica Sibiu, care asigura legatura dintre oras si partea de nord a judetului (Viile Sibiului – Sura Mare – Hamba – Slimnic – Rusi – Seica Mare – Agarbiciu – Axente Sever – Copsa Mica – Medias). Ruta ocolitoare propusa de primarul Sibiului este centura ocolitoare a orasului, care, spune dansul, ar trebui sa fie multumitoare. Un alt motiv este ca strazile Cerbului si Bagdazar, stradute din vecinatatea viaductului, nu ar face fata traficului si trebuie inchise. Acest motiv este unul oficial, declarat in presa, dar zvonurile spun ca acolo ar locui o persoana importanta, care doreste liniste pe strada.

Conform Ordinului Nr. 49 din 27 ian 1998 pentru aprobarea Normelor Tehnice privind proiectarea si realizarea strazilor in localitatile urbane, aflam ca:

Strada de categoria a III-a are:
– Viteza de proiectare: 40-50 km / ora
– Intensitatea traficului in autoturisme: Medie – intre 160 si 360 de autoturisme / per banda / ora
– Partea carosabila: 3 – 3.5 metri
Strazile: Bagdazar si Cerbului, pe care Johannis le-a inchis deoarece sutn inguste si nu fac fata unui trafic de tranzit, s-ar incadra la aceasta categorie de strazi. Ce s-a omis insa, este un studiu pentru numarul de masini mici care trec zilnic peste viaductul de la Gara Mica. S-a cerut frumos scuze locatarilor, afaceristilor din zona (probabil cei ce vand in targ) si magazinelor (Obi). Dar cum ramane cu cei ce merg la lucru? Cine le da lor bani pentru carburanti, ca sa ocoleasca Sibiul pe centura ocolitoare? Banuiesc ca nu primarul, care a decis sa pastreze strada pentru locatari. Ce spuneti de mobilitatea fortei de munca, domnule primar? Celor care nu isi permit sa bage benzina pentru inca 15 km… celor care nu detin masini si merg pe jos pana la centura pentru a sta la ocazie? Ii pedepsiti un an de zile pentru ca, zvonurile spun, cineva important locuieste pe una din strazile care ar putea fi folosite ca ruta ocolitoare? Iar celor ce locuiesc in zona Obor si lucreaza in Sibiu… le impuneti sa iasa afara din oras si sa ocoleasca pe centura, cand au o alta ruta, mult mai avantajoasa, chiar la portile lor? De ce anume trebuie sa platim pentru mai multa benzina? Nicaieri nu am vazut un motiv care sa stea in picioare. De ce nu ati asfaltat toata strada Bagdazar, si in schimb e asfaltata pe jumatate? Ca sa puteti spune ca aceasta strada nu face fata traficului de tranzit? Nici nu mai pomenesc de al doilea motiv invocat: strazile sunt inguste.

 

Puteți semna petiția la link-ul http://www.petitieonline.ro/petitie/28289058/semnaturi

Ultima oră

Comentariul meu