Grupul de Acțiune Locală Podișul Mediașului lansează apel de selecție pentru proiecte care propun activități de formare profesională, informare și difuzare de cunoștințe.

Măsura 111 – Formare profesională, informare și difuzare de cunoștințe se încadrează în Axa I –„Creșterea competitivității sectoarelor agricol și forestier” şi are ca obiectiv general facilitarea transformării și modernizării economiei rurale, pentru a o face mai competitivă și pentru a contribui la creșterea economică din teritoriu. Mai exact, măsura urmărește creșterea numărului de fermieri care sunt pregătiți în teme specifice conducerii unei agriculturi competitive, respectiv creșterea numărului de întreprinzători și persoane fizice care demarează și conduc afaceri rurale.

Beneficiarii finali ai aceste măsuri sunt exclusiv persoane care au domiciliul sau resedința în zona rurală a teritoriului Podișul Mediașului, respectiv în comunele: Alma, Ațel, Axente Sever, Bazna, Blăjel, Brateiu, Dîrlos, Hoghilag, Micăsasa, Moșna, Șeica Mică, Târnava, Valea Viilor, Viișoara.

Proiectele se vor adresa cu prioritate tinerilor sub 40 ani, agricultorilor cu ferme de semi-subzistență, membrilor grupurilor de producători sau a altor forme asociative recunoscute conform legislației în vigoare, persoanelor care derulează proiecte de investiții, persoanelor care sunt beneficiare ale măsurilor din Axele I și II PNDR.

Cei interesați sunt invitați să depună proiectele în intervalul 1-31 iulie 2012, la Secretariatul GAL Podișul Mediașului, din comuna Ațel, nr 91.

Ultima oră

Comentariul meu